ПоддержатьУкраїнська

До Києва приїхали працівники чернігівської «Тойоти», які лишаються без роботи: їх виштовхували за паркан (фото)

StopCor
StopCor

StopCor

До Києва приїхали працівники чернігівської «Тойоти», які лишаються без роботи: їх виштовхували за паркан (фото)

28 травня близько 70 працівників дилера «Тойоти» намагалися зустрітись із генеральним Директором ПІІ «Тойота-Україна» Маруямою Юкічі. Проте він так і не вийшов до них. Люди фактично втратили роботу через інформацію про раптове припинення дилерства компанії у Чернігівській області.

 Фото: СтопКор
 Фото: СтопКор

Натомість в автомобільному тендері на Чернігівщині лідирує фірма ексдепутата, підозрюваного в економічних злочинах.

Сьогодні у Києві стартувала конференція дилерів, куди прийшов і Юкічі. Працівники компанії «Сівер-авто», яка вже понад 10 років є офіційним дилером марки «Тойота» у Чернігівській області, прийшли туди на чолі зі своїм керівником. Конференція передбачає з’їзд власників та топменеджменту дилерських центрів з усієї України, на якій зазвичай обговорюють результати за минулий рік та ставлять плани на майбутній.

«Я як директор дилерського центру, що працює, намагався мирно пройти на дилерську конференцію, яка сьогодні організована «Тойота-Україна», але, на жаль, через посилену охорону мені це так не вдалося. Від нас відгородилися високим парканом та охоронцями з собаками, які ходять периметром і діалогу з нами не ведуть. Зазначу, що це перший раз, коли вжито настільки серйозні заходи безпеки. Усі ми знаємо, що нас намагаються безпрецедентно позбавити дилерської угоди на користь деяких топменеджерів «Тойота-Україна», проте ми вимагаємо діалогу!» – наголосив директор ТОВ «Сівер-авто» Вячеслав Ліхонін.

 Фото: СтопКор
 Фото: СтопКор

Усі люди їхали навмисне автобусами з Чернігівської області, аби донести до Юкічі, що їхня компанія за 10 років заробила гарну репутацію, сплачувала по 500 тисяч гривень податків щомісячно до державного бюджету та утримувала родини щонайменше 70 працівників – фахівців своєї справи.

До підтримки протесту долучилися правозахисники ГО «Стоп корупції».

«Ми хочемо, щоб сам керівник пояснив ситуацію з тендером та компанією «Сівер-авто». Ми підтримуємо робітників компанії, які звернулися до нас із проханням висвітлити проблему, яка склалася на Чернігівщині. Усі ці люди працювали сумлінно на користь не лише покупців, але й тих, хто приїжджав на обслуговування, знаючи, що вони є спеціалістами своєї галузі. Сьогодні ми тут як представники громадськості хочемо підтримати робітників у цій ситуації. Як нам стало відомо, керівник компанії «Тойота-Україна» Людмила Лихунова чинить свавілля», – наголосив правозахисник Олександр Омельченко.

 Фото: СтопКор
 Фото: СтопКор

Люди вийшли з плакатами «Тойота» інфікована корупцією». Не обійшлось і без сутички. Зокрема, працівники намагались потрапити у двір закладу, де відбувалася конференція, проте охоронці грубо зачиняли ворота, прищемивши кільком людям кінцівки.

 Фото: СтопКор

Більше про історію навколо «Тойоти» – у сюжеті Артема Поліковського.

https://youtu.be/Nxkk92TmDWE

Другие новости