ПоддержатьУкраїнська

ДТП Трухіна: ДБР просить очевидців аварії надати інформацію

Алла Мартын
Алла Мартын

Журналист, редактор

ДТП Трухіна: ДБР просить очевидців аварії надати інформацію

Державне бюро розслідувань повідомило, що поліція передала їм матеріали справи ДТП за участю нардепа від «Слуги народу» Трухіна. Бюро шукає свідків резонансної аварії. 

 ДТП на Бориспільській трасі за участю авто Трухіна Фото: Полтавщина

2 вересня 2021 року Нацполіція передала ДБР матеріали справи щодо резонансної ДТП за участю Трухіна. Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом ст. 286 ККУ (порушення правил дорожнього руху), але про ст. 30 (керування у нетверезому стані) ні у повідомленнях поліції, ні у публікації ДБР не йдеться. Чи освідчували кого-небудь на місці ДТП або у лікувальному стані на стан алкогольного сп’яніння, правоохоронці не згадують. 

Натомість слідчі ДБР вивчають докази, що їх зібрала поліція, запланували провести низку експертиз та процесуальних дій, і насамкінець закликали очевидців резонансної ДТП зв’язатися з ними. 

«Державне бюро розслідувань закликає свідків дорожньо-транспортної пригоди надати інформацію слідчим Бюро. Інформацію можна надсилати на адресу електронної пошти: [email protected] або повідомляти за телефоном: +38 (044) 300 27 07», — повідомляє Держбюро розслідувань

Відповідь Трухіна 

Журналісти «СтопКору» в Дніпрі спіймали Олександра Трухіна. Нардепа «Слуги народу» помітили біля Дніпропетровської обласної адміністрації. Проте він відмовився відповідати на питання про скандальну ДТП. На запитання журналістів Трухін мовчки пішов, не реагуючи на запитання. 

Нагадаємо: 

  • 23 серпня 2021 року на Бориспільській трасі сталася ДТП. За даними ЗМІ, «Ауді» депутата «Слуги народу» в’їхало у «Форд», а той своєю чергою — у авто марки «Део». В аварії постраждали шестеро людей. Хто саме був за кермом «Ауді», поліція не повідомляє, але за даними ЗМІ, керував машиною саме Олександр Трухін, що, ймовірно, був напідпитку. 
  • Серед шести постраждалих — керівник суддівського комітету УАФ Лучано Лучі. Він та ще двоє пасажирів отримали травми та потрапили до лікарні. Інформацію в УАФ підтвердили. 
  • Інформація про це потрапила у пресу. За інформацією ЗМІ, Трухін та пасажири «Ауді» були напідпитку, їхав водій із високою швидкістю і протаранив машини. Вийшовши з авто, Трухін розмахував депутатським посвідченням та намагався залишити місце ДТП. 
  • Після активного висвітлення подій нібито одна з диджитал-агенцій розсилала листи ЗМІ з пропозицією прибрати новину. Деякі з них виділили новину про ДТП з Трухіним зі своїх сайтів або хоча б прибирали там згадки про Трухіна.
  • Пізніше у ЗМІ з'явилася інформація, що Трухін полетів із Зеленським до США. Нардеп нібито був у складі делегації.
  • Нардеп від «Слуги народу» Олександр Трухін повідомив, що проходить амбулаторне лікування після ДТП і найближчим часом не готовий до «зайвої публічності». Запевняє, що був тверезим
  • Волонтер Роман Сініцин заявив, що справу Трухіна замнуть, а мандат він не складе.
  • Журналісти почали висловлювати припущення, хто з українських політиків може бути зацікавленим у тому, аби «відмазати» нардепа від відповідальності.

Другие новости

Британия советует своим гражданам избегать любых поездок в Украину, — сайт британского правительства.

Британия советует своим гражданам избегать любых поездок в Украину, — сайт британского правительства.

Исключение британского правительства касается Закарпатской, Ивано-Франковской, Тернопольской, Черновицкой, Львовской, Волынской, Ровенской и Житомирской областей