ПоддержатьУкраїнська

Фірма дружини міністра Абрамовського майже 20 млн на шлюзових воротах, які відмовилась монтувати

StopCor
StopCor

StopCor

Фірма дружини міністра Абрамовського майже 20 млн на шлюзових воротах, які відмовилась монтувати

Змиє Черкащину, Херсон і сягне Чорного моря: пів України може піти під воду через жахливий стан дніпровської інфраструктури. І це при тому, що мільйони на капремонт шлюзів виділили ще у 2016-му. Чому нові ворота Канівського шлюзу не функціонують і як підрядники засвоїли кошти? Розбиралась Алла Легеза.

https://www.youtube.com/watch?v=YpSiB5PmdJs

Зауважимо, за роботу підрядник взявся ще 3 роки тому і мав здати її до квітня 2018-го. Та без інтриг не обійшлося.

Перший тендер на капремонт шлюзу виграло підприємство «Київгідромонтаж» з колись хорошою репутацією. Та зі зміною власників змінилися й підходи до роботи. До слова, сьогодні компанією володіє дружина міністра екології Абрамовського.

За майже 25 млн грн фірма мала виготовити і замінити ворота. Та «Київгідромонтаж» вирішив схитрувати і зробити тільки найдорожчу частину роботи — виготовлення самих воріт, за які встиг вирвати 19 млн бюджетних грн. Їх «Київгідромонтаж» виготовляв не сам, а замовив через споріднену фірму «Ріола модуль ЛТД», що є офіційним субпідрядником, а та, своєю чергою, замовила ворота у ПАТ «Укргідромех».

 На ворота виділили 25 млн грн Фото: СтопКор

За інформацію з наших джерел, «Київгідромонтаж» придбав ці ворота за 11 млн, тобто решту 8 млн вивели через ці ж численні фірми-«прокладки».

Та щойно ворота доставили, «Київгідромонтаж» відмовився їх монтувати, мовляв, «Укрводшлях» не надав дозвіл від ДАБІ на виконання будівельних робіт. Хоча, за словами ексдиректора держпідприємства Дмитра Шершньова, документ був не обов’язковим, а за потреби «Київгідромонтаж» міг отримати його сам.

Тож саме бюрократія офіційно стала причиною невиконання робіт генпідрядником, що призвело до мільйонних збитків. За це «Київгідромонтаж» став фігурантом справи в Антикорупційному бюро, деталі якого детективи НАБУ вважають за краще не розголошувати.

«Надати іншу запитувану інформацію не є можливим, враховуючи необхідність збереження таємниці досудового розслідування», — йдеться у відповіді Бюро на запит журналістів «СтопКору».

Другие новости