ПоддержатьУкраїнська

Фірмі батька депутата заплатили 60 мільйонів за неякісні й незавершені роботи

StopCor
StopCor

StopCor

Фірмі батька депутата заплатили 60 мільйонів за неякісні й незавершені роботи

У Дніпрі депутат міської ради В'ячеслав Мішалов допоміг збагатитися своєму батьку на сотні мільйонів гривень завдяки непрозорим тендерам. Як будівельна компанія-гігант «Майстер-Буд» укладає багатомільйонні контракти попри те, що залишає об'єкти недобудованими? Дивіться в ексклюзивному розслідуванні Марії Гураль.

https://www.youtube.com/watch?v=hDSQyibNh4k

Щоб на власні очі побачити результати проведеної компанією Мішалових роботи, команда «СтопКору» вирушила за 500 км від столиці – до Дніпра. Перевірку об'єкта журналісти розпочали з Мерефо-Херсонського моста.

Злітаємо коптером над набережною та бачимо: жодних робіт тут не проводили вже десятки років. Тротуар, де мала би бути велодоріжка, в занедбаному стані. Та й озеленення не видно.

На середині шляху з кущами та бордюрами ситуація краща. Проте замість обіцяної велодоріжки – розбитий тротуар. Тож якість та виконання робіт сумнівні.

Нарешті з третьої спроби журналістам таки вдалося відшукати ще один відремонтований об'єкт.

Це новий сквер «Прибережний», який відкрили до дня міста цього року. Майже чотири гектари занедбаної території перетворили на комфортабельну зону для відпочинку. Тут і велодоріжка, і проведені комунікації, і поливальна система та озеленена територія. Проте не все так гладко, як здається на перший погляд.

Тендер на виконання цих робіт у 2016 році виграла компанія «Майстер-Буд», яка подавала заяву на участь і в торгах по Центральному мосту. Єдиний допущений конкурент – ТОВ «АКАМ».

 ТОВ ''Майстер-Буд'' отримало підряд на 60 мільйонів

Дешевші пропозиції чомусь відхилили. Завдяки цьому «Майстер-Буд» отримав майже 60 мільйонів гривень з державного бюджету і зобов'язався виконати усі роботи до кінця 2017 року.

Проте і тут компанія не довела справу до фіналу. Як побачили журналісти, роботи з реконструкції тривають і досі. Але працюють вже інші: фірма «СМД-Інвест». Як з'ясувалося, у 2017 році договір з «Майстер-Буд» теж розірвали та знайшли нового підрядника, якому довелося усе доробляти.

Проте за неякісну і незавершену роботу з наших кишень підприємству Мішалова-старшого заплатили 60 мільйонів гривень. І, до речі, таких об'єктів у компанії безліч.

Другие новости