ПоддержатьУкраїнська

Генпрокурорка Венедіктова анонсувала примусовий привід на допити для Порошенка

StopCor
StopCor

StopCor

Генпрокурорка Венедіктова анонсувала примусовий привід на допити для Порошенка

Венедіктова заявила, що у разі, якщо ексглава держави Петро Порошенко продовжить "прогулювати" допити в ДБР, буде вирішуватися питання про його примусовий привід.

Про це заявила генеральний прокурор України Ірина Венедіктова в ефірі одного з телеканалів, передає "Begemot".

Вона зазначила, що наслідки "прогулів" для Порошенко все ж будуть і додала, що ГПУ і ДБР в цьому плані "рухаються суто в законі".

За її словами, підписання підозр щодо інших справ Порошенко відбудеться, коли для цього будуть законні підстави. Спочатку правоохоронці проведуть деякі процесуальні дії.

Нагадаємо, нещодавно нардеп Андрій Деркач опублікував аудіозаписи розмови Петра Порошенка з ексвіце-президентом США Джозефом Байденом. У плівках міститься інформація, яка спонукала ГПУ завести справу на колишнього главу держави за фактом державної зради.

Також 26 травня експрезиденту був призначений допит в ДБР у справах про контрабанду картин, але він на нього не з'явився. Замість цього, в той же день він виставив дані полотна в музеї Івана Гончара і був присутній на їх виставці. По приїзду слідчих ДБР в музей для вручення повістки Порошенко, той уже покинув будівлю.

Другие новости