ПоддержатьУкраїнська

Генпрокурорка Венедіктова прокоментувала відставку Ситника

StopCor
StopCor

StopCor

Генпрокурорка Венедіктова прокоментувала відставку Ситника

Відставка глави НАБУ Артема Ситника не вплине на відносини України із західними партнерами, оскільки Національне антикорупційне бюро України продовжить свою роботу без змін.

 Фото: УП

Про це заявила в ефірі телеканалу "Україна 24" генеральний прокурор України Ірина Венедіктова, передає "Рубрика".

"Чому підірвана (боротьба з корупцією – ред.)? Ми говоримо про інституції, давайте відокремлювати людей від інституцій. Ні в кого з нас немає приватної власності на ту посаду, яку ти займаєш. Тому питання не в прізвищах, питання в інституціях. Інституції безпосередньо повинні працювати абсолютно незалежно і так, як прописано в законі", - зазначила генпрокурор, коментуючи можливу негативну реакцію Заходу на відставку Ситника і загрози для боротьби з корупцією.

За її словами, "підстав у міжнародних партнерів переживати, що щось відбувається з інституціями, ніяких немає".

"Вчора в Конституційному суді було усне слухання. Що мене здивувало – викликали всіх правоохоронців. Правоохоронна система не може давати оцінку. Ми працюємо з фактажем. Я вважаю, що оскільки таке рішення Конституційного суду є, воно остаточне, має силу закону. Але, ухвалюючи рішення, судді справді не прописали механізм його реалізації. Цей недолік зараз треба виправити, або це повинен зробити КС, або Верховна Рада, тому що проблема є", – заявила Венедіктова.

Другие новости