ПоддержатьУкраїнська

Глава Міноборони розповів про підготовку Росії до бойових дій біля Криму

StopCor
StopCor

StopCor

Глава Міноборони розповів про підготовку Росії до бойових дій біля Криму

Міністр оборони України Андрій Таран під час години запитань до уряду заявив, що РФ поки не веде підготовку до бойових дій або вторгнення в Україну з боку Криму. За його словами, активність російських військових поблизу адміністративного кордону Херсонської області не зафіксована.

 Фото: mil.ru

"На півострові не фіксуються дії по створенню ударних угруповань", — сказав Таран, але додав, що непередбачуваність політичного і військового керівництва РФ змушує Збройні сили України готуватися до відбиття атак на Херсонському напрямку.

За його словами, ЗСУ вже веде посилену розвідку, проводить навчання та ротацію військ, а також тісно взаємодіє з усім силовиками (Нацгвардія, поліція, СБУ), передає "Бабель".

Нагадаємо, на початку липня начальник Головуправління міжнародного співробітництва ЗСУ заявив, що Росія на кордоні з Україною розмістила три групи військ, які здатні без оголошення мобілізації і при мінімальній підготовці почати повномасштабне вторгнення.

Також, Росія запланувала на осінь масштабні військові навчання "Кавказ 2020" Україна запланувала на осінь військові навчання у відповідь на російські "Кавказ—2020". Україна у відповідь проведе навчання "Об'єднання зусиль — 2020".

Другие новости