ПоддержатьУкраїнська

Головою РДА на Київщині зайнялись прокурори

StopCor
StopCor

StopCor

Головою РДА на Київщині зайнялись прокурори

Торік голова райдержадміністрації Броварів Микола Клименко з невідомих причин ліквідував Громадську раду при РДА. Столичний адмінсуд визнав його дії протиправними. Чому ж діяльність Громради так і не поновили? Та що заважає броварському керманичу виконати рішення Феміди? Дізнавалась Інна Кучерова.

https://youtu.be/kb821mOs_Go

Голова РДА позов до суду не визнав, посилаючись на те, що протоколи Громадської ради до РДА не надходили. А журналістам зверхньо повідомив, що у нього, мовляв, і так купа матеріалів на розгляді, йому не до таких "дрібниць".

Голова розформованої Громради Людмила Чайковська очолювала раду протягом декількох років, і з попереднім керівництвом адміністрації був налагоджений робочий контакт. Та після того, як РДА очолив Микола Клименко, ситуація різко змінилась і Громадську раду почали обмежувати. Жодного діалогу ж з паном Клименком, на жаль, не виходить. На контакт з представниками громадськості ані він, ані його заступники не йдуть.

Очільник РДА вже майже рік тримає Громраду у підвішеному стані, ігноруючи рішення Київського суду. Всі пункти, прописані у судовому рішенні, Микола Федорович трактує так, як йому зручніше, і склад ліквідованої ради навмисно не поновлює – бо створив нову.

 Суд визнав рішення голови  РДА протиправним

На виході ж маємо правову колізію, за якої рішення суду виконати фактично неможливо, адже це буде означати необхідність ліквідувати вже новостворений колегіальний орган.

Як коментує юрист ГО "Стоп корупції" Юрій Прокопчук, грань між виконанням рішення суду і порушенням закону у межах виконання цього рішення дуже тонка. Адже, якщо вже є новообрана громадська рада при РДА, скасування її на підставі рішення суду, в принципі, є можливим з правової точки зору, але існує небезпека припуститись помилок і порушень у процесі ліквідації.

Зауважимо, що Броварська місцева прокуратура вже відкрила кримінальне провадження за фактом невиконання рішення суду. І лише 6 грудня після виконання певних слідчих дій з боку правоохоронців пан Клименко про це рішення раптом "згадав".

Тож "СтопКор" продовжує стежити за ситуацією у Броварах.

Другие новости