ПоддержатьУкраїнська

Херсонщина – рай для підпільних мільйонерів: як у Новофедорівській сільраді «подарували» земельну ділянку рейдеру Ромащенку

StopCor
StopCor

StopCor

Херсонщина – рай для підпільних мільйонерів: як у Новофедорівській сільраді «подарували» земельну ділянку рейдеру Ромащенку

Нові деталі захоплення пансіонату «Прибой» на Херсонщині: у «Херсонбуду» був державний акт на постійне землекористування ділянкою «Прибою», і він не оскаржений у судах. Утім сільрада чомусь його скасовує та віддає землю в оренду нікому не відомому пану Ромащенку. Невже сільська рада підіграє рейдерській схемі? Дізнавалась Наталія Дігтяр.

https://www.youtube.com/watch?v=2RVDL04ZVdE

Як зазначає Сергій Дмитрук, юрист родини Сандиків, щодо права користування вказаної земельної ділянки був державний акт на право постійного користування, який не визнаний недійсним. Він не був оскаржений у суді, між тим вказане право Новофедорівська сільська рада чомусь рішила припинити, невідомо на якій на підставі.

«Той майновий комплекс, яким на даний час заволоділи сторонні особи, може бути одночасно прив’язаним до земельної ділянки, на якій уже оформлено право оренди, тобто згідно договору оренди. І при цьому розроблюється землевпорядна документація щодо оформлення у власність вказаної земельної ділянки», – наголошує адвокат.

 Сільрада пішла назустріч рейдерам?

Отже, схема виглядає приблизно так: на основі вже оформленого за сприянням сільської ради права оренди землі підставний власник може викупити ділянку. А потім продати землю і комплекс будівель пансіонату через фіктивні угоди, взявши кредити у банках із заставою майна пансіонату (без їхнього повернення).

Або ж ласу прибережну ділянку розділять та продадуть по шматках, разом з будівлями «Прибою».

Та невже у сільській раді не знають, що спірна земля «Прибою» – речовий доказ у справі рейдерського захоплення і продавати її не можна?

«При прийнятті документів, звісно, сільська рада не знала, що існують якісь суди, Ромащенко не зобов’язаний нас повідомляти», – виправдовується юрист сільради Марія Манжура.

Цікаво, що раніше Ромащенко вже хотів через суд одержати ділянку, але отримав відмову. Щоб врятувати землю Прибою, юристи «Херсонбуду» просять накласти на неї арешт. Проте правоохоронці не квапляться.

Другие новости