ПоддержатьУкраїнська

Іран передав Україні звіт щодо причин катастрофи літака МАУ під Тегераном 

StopCor
StopCor

StopCor

Іран передав Україні звіт щодо причин катастрофи літака МАУ під Тегераном 

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що Україна отримала від Ірану звіт щодо причин катастрофи літака МАУ під Тегераном 8 січня 2020 року, передає УНІАН.

 Фото: REUTERS

За його словами, це сталося ще минулого четверга, 31 грудня, і тепер в України є 2 місяці на власні коментарі та зауваження до тексту звіту.

"Проєкт звіту ми отримали 31 грудня, як то кажуть, під ялинку. Маємо 2 місяці на коментарі та зауваження. Це досить важливий етап для подальшого руху вперед, без якого було б неможливо домогтися виплати компенсації та загальної справедливості. Тепер слово підтверджується ділом", – наголосив міністр.

За його словами, що стосується суми компенсації, яка нещодавно потрапила в інформаційний простір, то наразі її оприлюднено тільки через медіа. Жодних офіційних повідомлень з цього приводу Україна від Ірану не отримувала.

"Досвід останнього року навчив нас вкрай обережно ставитися до інформації іранських медіа і, що називається, фільтрувати кожне повідомлення. Поки я не отримаю офіційну пропозицію від іранського уряду, ми не зважатимемо на жодні повідомлення в новинах щодо цифр. Закликаю українців робити так само. Навколо цього питання забагато інформаційного шуму", – підкреслив Кулеба.

На уточнення видання, чому ж переговорний процес між Україною та Іраном, який визнав свою провину в авіакатастрофі, триває вже цілий рік, міністр вказав на внутрішньополітичні проблеми країни.

"Затягування можу пояснити суто внутрішньо-політичними розкладами Ірану. Там не всі позитивно оцінили той факт, що держава взяла на себе відповідальність. Ми в жодний спосіб не втручаємось у внутрішні справи Ірану, ми налаштовані на врегулювання цього питання. Бо це не політика, не право і не фінанси. Це питання моралі перед близькими й родичами жертв загиблих", – підсумував Кулеба.

Як повідомляв “СтопКор” раніше, у Латвії судять чоловіка, який воював на боці “ДНР”.

Другие новости