ПоддержатьУкраїнська

Корж: НАЗК перевіряє діяльність переважно лише невеликих і маловідомих політпартій

StopCor
StopCor

StopCor

Корж: НАЗК перевіряє діяльність переважно лише невеликих і маловідомих політпартій

Нацагентство із питань запобігання корупції шукає ознаки правопорушень у звітах переважно тільки нових та невеликих політичних партій. Про це на пресконференції на тему «Ефективність контролю НАЗК діяльності політичних партій» заявив громадський діяч Ігор Корж.

 Фото з Facebook

Пан Корж наголосив, що органи влади, які не виконують певних корисних функцій, фактично "проїдають" величезні бюджети. Тому обговорення діяльності НАЗК у цьому контексті є дуже своєчасним.

Спікер торкнувся й питання діяльності непарламентських партій. На його думку, парламентським партіям, яких в Україні небагато, невигідна поява нових гравців та створення дійсно конкурентного середовища.

"Ті неправомірні дії, які руйнують демократію в країні, стосуються нових, маленьких партій, які просто викидають з виборчого процесу, і це дуже велика проблема. А насправді нові партії вкрай потрібні Україні. Потрібні нові обличчя не в тому контексті, який є зараз трохи негативним.

У складі нових партій до стін парламенту, до стін керівних органів мають приходити люди, які є справжніми фахівцями у тих галузях, які є пріоритетними для держави – юристи, економісти з відповідною освітою, з досвідом роботи, можливо, у приватному бізнесі, у громадських структурах. Але це мають бути професіонали з державницьким мисленням", – підкреслив діяч.

Він також підтримав ідею створення певної асоціації або дорадчого за участі малих партій. Варто зазначити, що наразі в Україні представництво в органах місцевого самоврядування мають лише трохи понад 100 з 365 політичних сил.

Нагадаємо, на пресконференції Катерина Одарченко заявила, що у НАЗК з’явилися питання до їх політсили через домен вартістю 312 гривень, в той час, як деякі партії отримують телеефіри на мільйони гривень, що ніяк не фіксується.

Другие новости