ПоддержатьУкраїнська

"Крим увійшов до складу РФ внаслідок волевиявлення кримчан", – Сергій Цеков

StopCor
StopCor

StopCor

'Крим увійшов до складу РФ внаслідок волевиявлення кримчан', – Сергій Цеков

На Кримському півострові не вважають за потрібне проводити дискусії щодо повернення окупованої території до складу України.

Про це повідомляє російське видання "РБК" з посиланням на слова сенатора від республіки Крим Сергія Цекова.

Так він прокоментував пропозицію українського президента Володимира Зеленського про проведення переговорів по Криму за участю Вашингтона і Москви.

«Яким боком США можуть допомогти Україні у вирішенні питання по Криму? Яке відношення США мають до Криму?», - сказав він.

За словами Цекова, незалежно від того, який вплив Сполучені Штати надають на Європу, допомогти Зеленському вирішити питання з півостровом можуть ті, хто має вплив в Криму.

«А на Крим має вплив тільки одна Росія. І Зеленський може вирішувати це питання тільки з Росією, причому не на предмет повернення його до складу України, а на предмет визнання Криму складовою частиною Росії. Це процес уже безповоротний», - додав сенатор.

Цеков зазначив, що Зеленському слід думати швидше про те, як «зняти раз і назавжди» питання Криму та вибудовувати «нормальні відносини» з Росією.

Заступник голови Держради Республіки Крим Юхим Фікс також вважає, що ніхто не зможе допомогти Києву з поверненням республіки до складу України.

«Тому що Крим є складовою частиною Росії. І Крим увійшов до складу Російської Федерації по волевиявленню кримчан. Це головна позиція, яка визначає знаходження Криму в складі Росії», - прокоментував він РБК заяву Зеленського.

Другие новости