ПоддержатьУкраїнська

Локдаун – не завада: на Дніпропетровщині люди повстали проти високих тарифів (фото)

StopCor
StopCor

StopCor

Локдаун – не завада: на Дніпропетровщині люди повстали проти високих тарифів (фото)

У п'ятницю, 8 січня, у Марганці Дніпропетровської області жителі зібралися у центрі міста біля будівлі виконкому аби сказати ні високим тарифам за електроенергію. Подробиці повідомив з місця події кореспондент інформаційного порталу Володимир Садиков.

 Фото: СтопКор

«Марганець знаходиться у 30-кілометровій зоні поруч з Запорізькою атомною електростанцією (ЗАЕС). Відміна пільгового тарифу дуже сильно позначиться на кишенях містян, яких з 2016 року примусово перевели на альтернативне опалення, знищивши централізовану тепломережу. Тому більшість людей користуються електроопаленням. До 2021 року оплата за електроенергію становила 70% від рівня діючого тарифу. Тому для міст Марганець та Нікополь таке рішення є катастрофічним. Марганецька міська рада провела позачергову сесію на якій вирішила схвалити і направити звернення до Верховної Ради України, президента України, Кабінету Міністрів України щодо скасування Постанови Кабінету Міністрів України № 1325 від 28.12.2020 р. у частині, що стосується зміни тарифу для населення, яке проживає у зоні розміщення АЕС та вжити відповідних заходів, а саме: внести зміни та доповнення до Закону України «Про ринок електричної енергії» та ст.12 Закону України «Про використання ядерної енергії та радіаційної безпеки», якими передбачити населенню, яке проживає в 30-ти кілометровій зоні атомних електростанцій, відпуск електричної енергії за тарифом у розмірі 70 відсотків від рівня діючого тарифу для відповідної групи населення та у відповідні нормативно-правові акти», – розповідає кореспондент.

 Фото: СтопКор
 Фото: СтопКор
 Фото: СтопКор
 Фото: СтопКор
 Фото: СтопКор
 Фото: СтопКор
 Фото: СтопКор

«Під час мітингу марганчани підписали резолюцію, спрямовану до Президента України, Прем'єр-міністра, Голови ВРУ та до нардепа по виборчому округу №40 Трухіну Олександру, в якій зазначили конкретні зауваження та пропозиції щодо врегулювання ситуації із дією Постанови Кабміну № 1325 від 28.12.2020 року», - додав Володимир Садиков.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, Світовий банк прогнозує зростання економіки України.

Другие новости