ПоддержатьУкраїнська

Лукашенко заявляє, що спецслужби США готували "замах" на нього та синів (відео)

StopCor
StopCor

StopCor

Лукашенко заявляє, що спецслужби США готували 'замах' на нього та синів (відео)

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що спецслужби Сполучених Штатів планували замах на нього та його синів. Федеральна служба безпеки відзвітувалася про затримання двох людей, які нібито спільно з українськими націоналістами планували організувати у Білорусі переворот. Про це повідомляють білоруське державне інформагентство "БЕЛТА" та сайт ФСБ Росії, передає "hromadske".

 Фото: president.gov.by

Так, Лукашенко заявив, що замах готували на нього та його синів. Самопроголошений президент каже, що зловмисники нібито хотіли викрасти його синів та взяти в заручники. Він додав, що в Гомельській області навіть знайшли погріб, у якому мали тримати дітей.

"Ми виявили роботу явно іноземних спецслужб. Швидше за все, Центрального розвідувального управління, Федерального бюро розслідувань, не знаю, хто там з американців працював", — сказав Лукашенко.

Він розповів, що людей, які нібито планували на нього замах, затримали у Москві. За словами Лукашенка, вони прилетіли з США. Самопроголошений президент навіть назвав імена затриманих — Юрій Зянкович та Олександр Федута. Водночас ФСБ Росії підтвердило, що їх затримали. Зянковича та Федуту назвали "ідеологами білоруської радикальної опозиції".

https://youtu.be/52sKZ-Q2IhM

За даними ФСБ, Зянкович також має громадянство США. Чоловіки нібито планували влаштувати в Білорусі військовий переворот та скасувати посаду президента. Зробити вони це планували "за відпрацьованим сценарієм "кольорових революцій" із залученням місцевих і українських націоналістів".

Керувати країною після цього нібито мав "Комітет національного примирення". При цьому Зянкович, за версією ФСБ, планував стати "куратором" парламенту і правової системи, а Федута хотів займатися політичними реформами та ідеологічною роботою.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, в Чорне море зайшли кораблі Каспійської флотилії РФ.

Другие новости