ПоддержатьУкраїнська

"Люблінський трикутник": Кулеба запросив главу МЗС Білорусі

StopCor
StopCor

StopCor

'Люблінський трикутник': Кулеба запросив главу МЗС Білорусі

Глава МЗС України Дмитро Кулеба запросив міністра закордонних справ Білорусі Володимира Макея на зустріч міністрів Люблінського трикутника.

 Фото: РБК-Україна

Про це повідомляє "Укрінформ" із посиланням на пресслужбу МЗС.

За інформацією пресслужби, глава зовнішньополітичного відомства України поінформував білоруського колегу про започаткування ініціативи трьох країн «Люблінський трикутник» та запросив до Києва як почесного гостя на зустріч міністрів закордонних справ України, Литви та Польщі.

Під час телефонної розмови, яка відбулася у п'ятницю, 31 липня, міністри обговорили ситуацію навколо затримання білоруськими правоохоронцями кількох десятків російських бойовиків. Глава МЗС України подякував за оперативну передачу білоруською стороною списку затриманих осіб і запевнив щодо його ретельного опрацювання компетентними органами України.

Також міністри обговорили взаємодію двох країн в енергетичній сфері. Україна і Білорусь зацікавлені у використанні нафтопроводу Одеса-Броди для диверсифікації постачання нафти.

Очільники МЗС домовилися про проведення ближчим часом політичних консультацій на рівні заступників міністра. Очікується, що у ході переговорів сторони приділять увагу питанням підготовки до офіційного візиту до Республіки Білорусь Президента України та проведення Третього форуму регіонів України та Білорусі, (8-9 жовтня 2020 року у м.Гродно).

Другие новости