ПоддержатьУкраїнська

Меморіал Гонгадзе – пам’ятка для українців про нелегку долю журналістів, – голова НСЖУ Томіленко

StopCor
StopCor

StopCor

Меморіал Гонгадзе – пам’ятка для українців про нелегку долю журналістів, – голова НСЖУ Томіленко

16 вересня до 20-х роковин з дня смерті Георгія Гонгадзе у столиці відбулось урочисте відкриття меморіальної дошки видатному журналісту.

 Фото: СтопКор

За словами голови НСЖУ Сергія Томіленка, ця пам’ятка служитиме нагадуванням для українського суспільства про важку роботу журналістів.

«Ми хочемо згадати та підтримати пам’ять про нашого колегу, який віддав життя. Але це також відкритий заклик до кожного з громадян, щоб вони задумались про нелегку долю журналістів. За великим рахунком, це прояв гідності до нашої професії, ми хочемо, щоб її поважали. Цим символом ми показуємо, що є за що поважати журналістів. Меморіальний комплекс складається з 2 дощок – перша дошка до першої річниці загибелі Гонгадзе, а друга, сьогоднішня – до двадцятої річниці», – розповів він.

 Сергій Томіленко Фото: СтопКор

Томіленко також додав, що в НСЖУ тривають перемовини щодо оголошення конкурсу на встановлення меморіалу журналістам, які загинули в Україні, виконуючи професійний обов’язок.

«За останній час ми маємо згадати імена Вадима Комарова, якого вбили в Черкасах, Василя Сергієнка, якого закатували у 2014 році, та інших гідних журналістів», – зазначив він.

За словами директора Департаменту з питань державного архітектурно-будівельного контролю Олександра Никоряка, у цьому році планується відкриття ще 5 меморіальних дощок.

«Це історія. Чув від колег, які спілкувались із молоддю, що юні українці не знають, хто такий Гонгадзе. Я вважаю, що це важливо, і молодь повинна знати про видатних українських діячів, а тим паче журналіста, який поклав своє життя за Україну та за розвиток її Незалежності. КМДА щороку виділяє кошти на такі цілі. У цьому році ми плануємо також відкрити дошку Василю Стусу та ще 4 чи 5 дощок», – розповів він у коментарі «СтопКору».

 Олександр Никоряк Фото: СтопКор

Другие новости