ПоддержатьУкраїнська

«Ми присвятили рік діджиталізації», – Бочкала про підсумки року

StopCor
StopCor

StopCor

«Ми присвятили рік діджиталізації», – Бочкала про підсумки року

24 грудня у Києві стартувала пресконференція з приводу презентації річного звіту та стратегії на 2020-й рік ГО "Стоп корупції".

 У столиці триває пресконференція Фото: СтопКор

Активісти отримали понад 58 тисяч звернень громадян із повідомленнями про корупцію, а 27 700-ам із них надали юридичну допомогу.

Координатор ГО «Стоп корупції» Роман Бочкала повідомив, що «…цей рік був присвячений діджиталізації. Особливо це помітно у медійному просторі: наш сайт зі звичайної візитки ГО перетворився на повноцінний ЗМІ. Паралельно розвивається наш ютюб-канал, інстаграм-сторінка лінк, а також з’явився телеграм-канал».

Правозахисник Ігор Бондарчук розповів, що «…ми домоглися того, що правоохоронці арештували близько 10 ескаваторів, вантажівок, земснарядів та іншу техніку, за допомогою якої незаконно добували пісок для будівництва».

Результати моніторингу ЗМІ представив науковий консультант ГО, доктор наук із соціальних комунікацій проф. Олександр Чекмишев: «Ми провели перший в історії українських виборчих кампаній моніторинг ЗМІ на предмет маніпуляції емоціями виборців і встановили, що ознаки таких маніпуляцій були у 70% політичних заяв.»

Також активісти прозвітували про розширення регіональної мережі: «до лав нашої ГО долучилося близько 500 нових членів, а регіональних осередків стало понад 60» . – поінформував присутніх керівник Святогірського відокремленого підрозділу Володимир Рибалкін.

Керівник юридичної служби Роксолана Арійончік поінформувала про реальні успіхи у справі боротьби з корупцією: «156 разів ми перемагали в судах. Загалом за нашими зверненнями зареєстрували 488 кримінальних проваджень.

Активісти також звітували про такі успіхи ГО як:

• Загальна кількість переглядів сюжетів «Стоп корупції» на YouTube сягнула 1,7 млн.

• Відвідуванність порталу «Стоп корупції» зросла у понад 5 разів. лінк

• Щодня спеціалізований портал антикорупційних новин «Стоп корупції» має 20 тисяч відвідувачів.

• Кількість підписників нашої сторінки у Фейсбук сягнула 119 331. лінк

У Новому 2020-му році ГО «Стоп корупції» зосередить свою увагу на подоланні рейдерства в Україні та очищенні органів державної влади та правоохоронних структур від корупціонерів та перевертнів.

За додатковою інформацією звертайтеся до Леоніда Волошенка, [email protected], або за телефоном +38 050 164 66 17.

Другие новости