ПоддержатьУкраїнська

Мільйон коштом громади: на захисті «ділової репутації» «Ізюмводоканалу» наживається заступник мера

StopCor
StopCor

StopCor

Мільйон коштом громади: на захисті «ділової репутації» «Ізюмводоканалу» наживається заступник мера

Майже мільйон з міського бюджету за юридичні послуги «Ізюмводоканалу» сплачено фірмі, яка має стосунок до заступника голови міської ради Ізюма Володимира Мацокіна. Та оприлюднення цієї інформації не сподобалося керманичам міста –  комунальне підприємство позивається до суду. Про це розповів керівник Ізюмського відокремленого підрозділу «Стоп корупції» і депутат Ізюмської міської ради Юрій Козлов.

 Фото: СтопКор

«Ізюмводоканал» позивається до суду на депутата-стопкорівця Юрія Козлова про захист честі та ділової репутації. Претензія до депутата – неточно вказана сума витрат, яку спрямовано з міського бюджету на рахунки юридичної фірми, що належить заступнику мера міста. Громада міста обурена, адже бюджетне підприємство витрачає чималі суми з кишень жителів міста за послуги приватної юридичної фірми.

Ввідео з коментарями з цього приводу оприлюднено на сторінці Юрія Козлова.

«Захищає ділову репутацію водоканалу директор Зубко, приватна юридична контора Мацокіна (директор — Савін), представники якої вже не одне десятиліття ліквідовують місто, його підприємства і тягають людей у суди. Саме ця фірма отримала від водоканалу близько 1000000 грн, точну цифру встановить суд», - зазначив Козлов.

 Заступник міського голови Ізюма Володимир Мацокін. Скріншот( СтопКор

Раніше  активісти і депутати порушували питання про звільнення пана Мацокіна з посади.

Зазначимо, кілька місяців тому постановою міськради було збільшено тариф на водопостачання з 39 грн за кубометр до 49. Юрій Козлов та інші опозиційні до мера міста депутати домоглися призупинення цього підвищення та створення робочої групи з дослідження проблеми ціноутворення та собівартості послуг водоканалу.

 Роботу Ізюмського водоканалу перевіряє депутатська комісія. Скріншот: СтопКор

«Водоканал, який грабує населення міста і бюджет, вирішив, що виступ Ю. Козлова з вимогою повернути тариф до ціни 39 грн за кубометр води негативно впливає на ділову репутацію підприємства. Цікаво, а чи дізнаємось ми у суді, чи є у цього підприємства – «бюджетного наркомана» – взагалі ділова репутація і хто її вимірював у яких одиницях? Якщо послухати жителів міста, то репутація у підприємства відсутня, а в оцінках присутня лише нецензурна лексика», - коментує ситуацію Юрій Козлов.

Він зазначив, що це вже не перший суд проти нього: міський голова та його поплічники неодноразово позивалися проти активного борця з корупцією. Утім, суди чиновники програвали.

«А результат буде той же», - резюмує антикорупціонер.

Другие новости