ПоддержатьУкраїнська

Мільйони доларів та тиск на бізнес: на Кіровоградщині ексочільник податкової Вірієнко може повернутися на свою посаду

StopCor
StopCor

StopCor

Мільйони доларів та тиск на бізнес: на Кіровоградщині ексочільник податкової Вірієнко може повернутися на свою посаду

За інформацією видання “Гречка”, ексочільник податкової Ігор Вірієнко може повернутися на свою посаду. Повідомляється, що він відомий через корупційні скандали та тиск на бізнес. 

 Фото: Гречка

"Після того, як сотні тисяч українців вивела на майдани корумпована влада, силові структури показово почали боротись з корупцією. Проте поки що правоохоронцям в нашій області попадаються дрібні сошки, а от тих, хто крав і вимагав серйозні суми, піймати не вдається. А вчорашні корупціонери подекуди вже бачать себе в новій владі та на високих посадах.

Так, ексочільник Кіровоградської податкової Ігор Вірієнко, який раптово зник з поля зору після низки скандалів, за чутками, може повернутися до податкової", - пише видання.

Нагадаємо, перший скандал за участі Вірієнка, який за даними опитування медіа-групи «Весь Кіровоград» входив до десятки найвпливовіших людей області, стався у 2012. Тоді один з місцевих бізнесменів заявив про тиск податкової і необґрунтовані перевірки, які призвели до банкрутства однієї з його фірм. Тоді Вірієнко скликав брифінг, де спростовував звинувачення підприємця.

Вже у липні 2013 в мережу потрапило розслідування, де Вірієнко з заступниками фігурували у низці сумнівних справ: від відмивання коштів на неправомірному відшкодуванні ПДВ, розкрадання державного майна, перевищення службових повноважень до причетності до вбивства.

У розслідуванні були і посилання на конкретні кримінальні провадження, і підтвердження причетності  до конвертаційного центру, та як доказ, аж надто великі як для держслужбовців статки. Наприклад те, що, за відгуками співробітників, за рік Вірієнко придбав донці кабріолет за 60000$ (BMW 6), дружині БМВ за 80000$ (BMW X5), а також авто собі (AUDI

A8) і будинок у Ялті за 1000000$. Не зовсім скромним з вигляду є і будинок у якому мешкав Вірієнко та і відпочивати родина їздила не у Крим чи Туреччину.

 Будинок у Кіровограді по вул. Курганна, де мешкав Вірієнко

Враховуючи, що у 2011 році офіційно задекларовано Вірієнком 16625 грн., оскільки на посаді знаходився всього один місяць, а доходи дружини склали 344074 грн. (ще у власності подружжя 2 квартири в Києві, 5-6 земельних ділянок у Кропивницькому), то за рік вони непогано збагатились.

У серпні 2013 Прокуратурою Кіровоградської області були проведені перевірки діяльності Головного управління Міністерства доходів і зборів Кіровоградщини, в ході яких виявлені численні систематичні порушення податкового законодавства. Причиною цього стало неналежне виконання своїх службових обов'язків начальником управління Ігорем Вірієнко.

Проте, все що отримав Вірієнко - дисциплінарну відповідальність.

Але у той же час колеги та знаючі люди були впевнені, що головному податківцю області світить кримінальна відповідальність. З огляду на вилучену техніку і документацію з кабінету Вірієнка, допити співробітників і навіть візити правоохоронців «в гості» до рядових інспекторів, шукали вони щось значно цікавіше.

В результаті, Вірієнка нібито звільнили за те, що він був відсутній кілька днів поспіль на робочому місці.

У якийсь момент, начальник, який устиг завести міцну дружбу з тодішнім головою Кіровоградської ОДА Сергієм Ларіним та нардепом, засновником корпорації «Креатив-груп» Станіславом Березіним (міцна співпраця між останніми, кажуть, розпочалась, коли підприємства нардепа почали отримувати з держбюджету понад 100 мільйонів штучного ПДВ щомісяця. До складу комісії, яка приймає рішення про відшкодування ПДВ, входили його поплічники, а довідки підтвердження відшкодування ПДВ затверджував особисто Вірієнко), перестав ділитись з колишніми друзями. Нібито, коли Вірієнко вирушив у відпустку, написавши заяву на ім’я міністра і відпочиваючи звісно не в Україні, заява «випадково» загубилась, а колеги-начальники стали бити в набат: мовляв, п’ятий день не ходить на роботу.

Тоді «Гречка» намагалась дізнатись у правоохоронців, чи порушено кримінальне провадження, чи затриманий Вірієнко, але конкретної відповіді так і не отримали. В неофіційних розмовах звучало, що провадження відкрито, а от про арешт всі мовчали.

За даними "СтопКору", окрім автівок та нерухомості, Вірієнко також є засновником та керівником наступних підприємств:

  • ТОВ "ТЕРМІНАЛ-ОЙЛ", КОД ЄДРПОУ 41977817;
  • ТОВ "СИНТЕЗ-АГРО", КОД ЄДРПОУ 41977799;
  • ТОВ "ВІКТОН-АГРО", КОД ЄДРПОУ 42088700;
  • ТОВ "ТРАНС-ОЙЛ ЦЕНТР", КОД ЄДРПОУ 42088648;
  • ТОВ "ОЙЛ-КРАФТ", КОД ЄДРПОУ 42595324.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, Ляшко заявив, що платної вакцинації у 2021 році в Україні не буде.

Другие новости