ПоддержатьУкраїнська

«Мию, мию, намиваю і киян я обкрадаю», – в Голосіївському районі столиці працюють піщані браконьєри (фото, відео)

StopCor
StopCor

StopCor

«Мию, мию, намиваю і киян я обкрадаю», – в Голосіївському районі столиці працюють піщані браконьєри (фото, відео)

17 жовтня в Голосіївському районі Києва поблизу річки Коник активісти зафіксували факт незаконного видобутку піску.

 Намив піску в Голосіївському районі столиці

«Захоплена піщаними нелегалами територія займає площу близько 1 га землі. Ми бачили, як здійснювався намив піску земснарядом. Потім пісок вантажили в автомобіль та вивозили, ймовірно, для подальшої реалізації. За словами охорони об’єкта, пісок тут намиває забудовник житлового комплексу «Коник», розташованого поблизу. Ми викликали представників поліції, однак чекати на них довелось близько двох годин», – розповіли активісти.

 Активісти показали правоохоронцям земснаряд

Згодом правоохоронці таки приїхали, тож активісти написали заяву щодо незаконного намиву та продажу піску. Вони також провели слідчих до точки видобутку, щоб зафіксувати земснаряд.

Зазначимо, що цього ж дня активісти ГО «Стоп корупції» провели акцію протесту біля Голосіївського управління поліції в місті Києві, щоб повідомити правоохоронні органи про незаконну діяльність піщаних браконьєрів, які обкрадають киян і не сплачують податки до держбюджету, видобуваючи надра.

 18 жовтня в столиці відбулась акція протесту

«Хочемо донести до відома, що коли ми викликали представників поліції щодо нелегального видобування піску в Голосіївському районі на вул. Промисловій 4, на ці виклики не було жодного реагування. Подібні ситуації вже неодноразово призводили до побиття активістів. Охоронці мають при собі зазвичай предмети, схожі на вогнепальну зброю. Ми просимо звернути увагу на діяльність піщаної мафії та не нехтувати розслідуваннями вже відкритих справ!» – заявили активісти.

 За словами активістів, поліція ігнорує піщану мафію

Другие новости