ПоддержатьУкраїнська

На прифронтовій території Донбасу орудують «чорні» лісоруби

StopCor
StopCor

StopCor

На прифронтовій території Донбасу орудують «чорні» лісоруби

Варварська вирубка лісу на Донбасі: хто кришує чорних лісорубів на кордоні з Росією? Щоб дізнатись це і викрити лісову мафію прифронтових територій, команда «СтопКору» вирушила на Донеччину і провела небезпечні зйомки впритул до зони бойових дій. Докладніше про це – у новому розслідуванні Кирила Вольного.

https://www.youtube.com/watch?v=oLvLNqeBIqo

Подолавши 70 кілометрів від Святогірська та наблизившись на 30 кілометрів до лінії розмежування, репортери дісталися першого пункту.

 Дружківка – перша локація нашого розслідування

З точки зору нашого розслідування Дружківка – це перша локація, куди ми приїхали. Тут у медійників відбулась зустріч з інсайдером, який готовий розказати, що насправді відбувається у лісництвах Донецької області, хто краде та випилює ліс та як діє ця справжня лісова мафія.

Знімальну групу зустріли єгері та мисливці, що проживають у цих прифронтових районах. Разом з ними журналісти вирушили на пошуки чорних лісорубів.

За словами місцевих, браконьєрська вирубка відбувається під прикриттям так званої «санітарної рубки», якою займаються лісництва та лісники.

 Браконьєри діють під прикриттям «санітарної рубки»

Проте замість хворих і сухих дерев «під пили» йде виключно дуб, який можна дуже вигідно продати.

«Якщо говорити про санітарну вирубку, то я вважаю, що ось це дерево має бути санітарно вирубано. А воно стоїть. Тобто вирубується деревина ділова, промислова, яка йде на пелети, яку можна продати. От і все», – зазначає виконувач обов’язків голови Костянтинівської районної організації УТМР Володимир Нурдінов.

Другие новости