ПоддержатьУкраїнська

Найгучніші затримання сепаратистів: Єфремов і Александровська. Інфографіка

StopCor
StopCor

StopCor

Найгучніші затримання сепаратистів: Єфремов і Александровська. Інфографіка

Список осіб, проти яких в Україні порушені кримінальні провадження за статтею 110 Кримінального кодексу, стає дедалі довшим, проте серед них вирізняються люди, які, за даними силових структур, доклали до руйнування територіальної цілісності нашої країни особливих зусиль.

Щоб країна знала своїх "героїв", видання "Слово і Діло" підготувало інфографіку за найгучнішими кримінальними провадженнями, порушеними за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України в 2014-2016 роках.

Першим номером у цьому списку цілком "заслужено" є колишній голова фракції "Партії регіонів" Олександр Єфремов, якого затримали в столичному аеропорту при спробі залишити країну 30 липня. Рівно за місяць до цього затримали й заарештували колишнього нардепа від Комуністичної партії Аллу Александровську, їй інкримінують ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України. - Ред.) і ч. 3 ст. 369 (давання хабара. - Ред.) Кримінального кодексу України. І перший, і друга отримали попередньо по 2 місяці арешту.

Значно раніше почався розгляд проваджень щодо інших одіозних особистостей, звинувачуваних у сепаратизмі, трійку лідерів серед яких складають народний депутат Михайло Добкін, провадження проти якого, вже, втім, закрите (але осад, як то кажуть, залишився), колишній депутат від "Партії регіонів" Олег Царьов, який наразі ховається від слідства, та екс-мер міста Слов'янськ Неля Штепа, що затримана ще 11 липня 2014 року й досі перебуває під арештом.

Найгучніші затримання сепаратистів: Єфремов і Александровська. Інфографіка

Другие новости