ПоддержатьУкраїнська

Напад на журналіста «Стопкору» у Харкові: поліція зареєструвала провадження

StopCor
StopCor

StopCor

Напад на журналіста «Стопкору» у Харкові: поліція зареєструвала провадження

30 березня Шевченківським районним управлінням поліції м.Харкова зареєстроване кримінальне провадження за ст. 171 – перешкоджання журналістській діяльності – через напад на журналіста «Стоп корупції ТВ». Про це повідомив постраждалий – керівник харківського відокремленого підрозділу організації Сергій Усов.

 Керівник харківського підрозділу ''Стоп корупції'' Сергій Усов. Фото: СтопКор

Харківські правоохоронці зареєстрували провадження лише через тиждень після інциденту – після наполегливих вимог харківських антикорупціонерів.

Зазначимо, 23 березня близько 19.40 в районі метро «Університет» у Харкові скоєно напад на журналіста інформаційного агентства «Стоп корупції ТВ». Сергій Усов отримав численні удари в голову, крім того, був розбитий телефон.

Напад він пов’язує з журналістською діяльністю, адже розслідував злочинні схеми, пов’язані з іноземними студентами у Харкові.

Відео частини інциденту викладено у соціальні мережі.

https://www.facebook.com/watch/?v=1235118293575321

На відео — представник фірми «Дельта центр» на ім’я Абдель. За матеріалами розслідування Усова, фірма за гроші організовує навчання іноземців у Харкові. Представнику фірми не сподобалися запитання про їхні темні справи і він застосував фізичну силу до журналіста. Постраждалий написав заяву до поліції, утім в поліції зареєстрували провадження не одразу.

Усов представляє антикорупційну організацію в регіоні та є членом громадської ради при Харківській обласній державній адміністрації.

30 березня у Шевченківському відділі поліції Усову повідомили про внесення до ЄРДР відомостей про кримінальне правопорушення за ст.171 ККУ «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів».

Нападнику може загрожувати до 4 років обмеження волі.

«Ч. 2 статті 171 передбачає, що вплив у будь-якій формі на журналіста з метою перешкоджання виконанню ним професійних обов’язків або переслідування журналіста у зв’язку з його законною професійною діяльністю караються штрафом до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до чотирьох років», - зазначили в юридичному Департаменті ВГО «Стоп корупції».

Стопкорівець Сергій Усов повідомив, що його вже запросили на допит до поліції.

Ми стежимо за ходом слідства та сподіваємося на об’єктивність суду.

Другие новости