ПоддержатьУкраїнська

Наремонтував на 80 мільйонів: на Вінничині з вини начальника служби автодоріг Корольчука розвалилась траса, збудована влітку

StopCor
StopCor

StopCor

Наремонтував на 80 мільйонів: на Вінничині з вини начальника служби автодоріг Корольчука розвалилась траса, збудована влітку

Ділянка дороги 499-503 км траси М12, яку відремонтували буквально пару місяців тому, "розлазиться по швах". Тендер на виконання робіт виграла така собі компанія "Інтервіас", яка і до того засвітилася своїм непрофесійним підходом до роботи. То хто ж відповідальний за розтрату державних коштів, виділених на ремонт доріг?

 Активісти перевірили стан трасиФото: ''СтопКор''
 Фото: ''СтопКор''

Розберімось. Отже, тендер на виконання ремонтних робіт виграло "Інтервіас" – нібито австрійсько-українське підприємство. Воно обійшло державних конкурентів, зокрема облавтодор. Загалом "Інтервіас" виграло тендерів на загальну суму у понад 645 мільйонів гривень. Варто зазначити, що статутний капітал підприємства всього 100 тисяч гривень, а юридична історія діяльності – 2 роки. То хто міг довірити більше ніж пів мільярда гривень "невідомим"?

Директор фірми "Інтервіас" Тарас Сидорчук зовсім недавно шукав вакантні місця в IT-сфері, і ніякого досвіду роботи з дорогами не мав. За адресою офісу "Інтервіас" по вулиці Шепеля, 29 знаходиться зовсім інша компанія – "Шляхбуд". Варто зауважити, що ця фірма – місцевий ключовий ремонтник доріг. І тут в історії з'являється Ігор Корольчук. Коли він був директором департаменту комунального господарства Вінниці, "Шляхбуд" почав вигравати численні тендери.

 Дорога 499-503 км траси М12Фото: ''СтопКор''

У 2013 році на департамент Корольчука заводять кримінальну справу за махінації. Але згодом пан Корольчук стає заступником мера, справа кудись зникає, а успіхи "Шляхбуду" стрімко зростають.

У 2016 році Ігор Корольчук переходить в обласну службу доріг, а "Шляхбуд" починає ремонтувати ще й область. Втім, судячи з розслідування "1+1", пан Корольчук вирішив не випробовувати долю і замість "Шляхбуду" через підставних осіб створює нову фірму – "Інтервіас".

 Фото: ''СтопКор''

"Є вірогідність того, що це фіктивне підприємство, створене з метою організації шахрайських схем та отримання державних коштів злочинним шляхом", – зазначає правозахисник "Стоп корупції" Антон Клітний.

 Фото: ''СтопКор''

Журналісти "СтопКору" з'їздили на нову дорогу 499-503 км траси М12, яку ремонтувала "Інтервіас". Шосе знаходиться в жахливому стані, хоча роботи були закінчені всього декілька місяців тому, а вартість ремонту становила близько 80 мільйонів гривень. Звернувшись в облавтодор, журналісти почули, що компанія "Інтервіас" широко відома своїм непрофесійним підходом. Облавтодор був вимушений надіслати підприємству офіційне звернення з приводу незадовільного стану ремонту, на що в держустанові почули "ми закінчимо ремонт, коли будуть сприятливі погодні умови". Активісти звернулися до Державного Бюро Розслідувань України, Генеральної Прокуратури України та інших контролюючих та правоохоронних органів з метою припинення кричущої ситуації з нецільовим освоєнням бюджетних коштів.

https://youtu.be/rOtywU3zbNc

Другие новости