ПоддержатьУкраїнська

Одарченко: У НАЗК з’явилися до нас претензії через домен вартістю 312 гривень

StopCor
StopCor

StopCor

Одарченко: У НАЗК з’явилися до нас претензії через домен вартістю 312 гривень

У той час, поки мільйонні ефіри політичних гігантів залишаються непоміченими пильним оком Національного агентства з запобігання корупції, до малих політсил знаходяться серйозні претензії. Зокрема, йдеться про питання НАЗК до політичної партії «Національна платформа» – ті нібито не відзвітували за домен, вартість якого складає 312 гривень.

 Катерина Одарченко Фото: СтопКор

Про це 2 березня під час відкритої дискусії у форматі круглого столу на тему «ЕФЕКТИВНІСТЬ КОНТРОЛЮ НАЗК ДІЯЛЬНОСТІ ПОЛІТИЧНИХ ПАРТІЙ» сказала лідерка партії Катерина Одарченко.

«Ми потрапили у список партій, яких НАЗК викликало до себе на прийом. Я туди пішла, аби дізнатися, які до нас можуть бути претензії. Наприклад, що ми не передали домен на баланс партії – питання 312 гривень. І то, він був ще до створення партії, тож якщо в перерахунку, то це гривень 170. Я пішла і почала ставити питання: чи треба реєструвати, якщо ми з колегою з партії п’ємо каву. На що НАЗК не дають чіткої відповіді. Вони кажуть лише, що у випадку проведення зустрічі партії потрібно реєструвати все, що було на зустрічі. Я уточнюю: чи треба принтер чи папір? Кажуть, що все, що необхідне», – зазначила вона.

 Фото: СтопКор

За словами Одарченко, схожі проблеми виникають і в більших політсил. Наприклад, у «Голосу», «Батьківщини», «Демократичного альянсу».

«Мені здається, що це прогалина на рівні законодавства. Або НАЗК собі малює результативність, виписуючи всім штрафи. Чи тут є політичний мотив – до кого мати претензії, а до кого ні? У них також, виявляється, є претензії до партії влади, як ми сьогодні побачили, коли «Слузі народу» відмовили в державному фінансуванні. Чи схоже це на монополізацію політичного ринку? Тут необхідна дискусія з точки зору пропозицій до нормативно-правових актів, регуляторної політики. Деякі партії отримують телеефіри на мільйони гривень, і це ніяк не фіксується», – підсумувала вона.

Другие новости