ПоддержатьУкраїнська

Опалення не буде завдяки "попередникам": чому жителі Дніпропетровщини під загрозою холодів?

StopCor
StopCor

StopCor

Опалення не буде завдяки 'попередникам': чому жителі Дніпропетровщини під загрозою холодів?

Національна компанія "Нафтогаз України" заявила, що жителі Дніпра та деяких міст Дніпропетровської області можуть залишитися без опалення через бездіяльність місцевої влади. 

Опалення не буде завдяки ''попередникам'': чому жителі Дніпропетровщини під загрозою холодів?

Про це йдеться на сайті компанії.

Нафтогаз неодноразово повідомляв мешканців зазначених населених пунктів, Дніпропетровську обласну державну адміністрацію, Дніпропетровську обласну раду (якій і належать згадані виробники тепла), а також Кабінет Міністрів України та Міністерство розвитку громад та територій України про можливий зрив опалювального сезону.

"Найсерйозніший ризик для початку опалювального сезону – безвідповідальність окремих органів місцевої влади, які або некомпетентно виконують свої обов'язки перед громадами, або прямо беруть участь у зловживаннях. Проблема з'явилась не сьогодні, у місцевої влади було достатньо часу для розв'язання питання із заборгованістю теплопостачальників, але вона обрала позицію невтручання, поставивши під загрозу комфорт та здоров'я своїх виборців.

Нафтогаз неодноразово спостерігав ситуацію, коли виробники тепла накопичують заборгованість, а через рік ці "боргові ями" зникають разом з грошима, передавши котельні щойно створеному підприємству. При цьому більшість таких підприємств діє під контролем представників місцевої влади. Така безвідповідальність перетворює населення на жертв недобросовісних підприємців і чиновників", – зазначив перший заступник голови правління Нафтогазу Сергій Перелома.

Нафтогаз вимагає від місцевих органів влади Дніпропетровської області контролювати дотримання законодавства комунальними підприємствами й у разі необхідності надавати їм необхідну фінансову допомогу, щоб опалювальний сезон у зазначених населених пунктах розпочався вчасно.

Другие новости