ПоддержатьУкраїнська

Пароплавство під ключ: у кримінальних провадженнях стосовно розпродажу майна "УДП" фігурує прізвище покійного ексзаступника Запорожана

StopCor
StopCor

StopCor

Пароплавство під ключ: у кримінальних провадженнях стосовно розпродажу майна 'УДП' фігурує прізвище покійного ексзаступника Запорожана

Розслідування таємниць дунайського пароплавства, за штурвал якого мріє поставити свою людину чи не кожен чиновник Мінінфраструктури, триває. Голову Українського Дунайського пароплавства Дмитра Чалого нещодавно таки звільнили з посади. Проте кому були вигідні гучні скандали довкола УДП та це звільнення? Дивіться в ексклюзивному матеріалі Алли Легези.

https://www.youtube.com/watch?v=M7zXeXCavgg&t=132s

Зауважимо, що одним із найактивніших членів ініціативної групи був звільнений на той час заступник керівника Дунайського пароплавства Володимир Запорожан, прізвище якого фігурувало у семи кримінальних провадженнях, пов’язаних із реалізацією майна "УДП".

Справа №1 від жовтня 2015-го. Слідче управління Нацполіції в Одеській області проводить розслідування за фактом заниження посадовими особами Дунайського пароплавства кількості судно-діб використання ліхтерів товариством "СК Акорд", що призвело до недоотримання "УДП" майже 175 тис. доларів США.

Перше провадження датується ще 2015 роком

Справа №2 від травня 2016 року. Слідчий відділ Ізмаїльського відділення поліції перевіряє факт зловживання з боку Володимира Запорожана службовими повноваженнями у своїх особистих інтересах, що призвело до матеріальних збитків в особливо великих розмірах.

Справа №3. Прокуратура Ренійського району перевіряє факт незаконної передачі у фрахт для внутрішніх перевезень більш як 20 ліхтерів.

Четверте провадження від грудня 2015-го стосується незаконних дій посадових осіб Дунайського пароплавства, зокрема пана Запорожана, під час відчуження теплохода "Георгій Агафонов", а також інших суден, що були продані у 2015 році.

П’ята справа від червня 2014 року щодо незаконних дій посадових осіб "УДП", які, діючи в інтересах ПП "ІМПЕКС ЛАЙФ", передали 99 контейнерів, чим завдали збитків Дунайському пароплавству на 633 тис. грн.

Справа №6 від квітня 2016-го щодо вчинення правопорушень посадовими особами Danube special shiping та ПрАТ "УДП".

Сьоме провадження від березня 2016-го також стосується реалізації майна "УДП". А саме за фактом незаконних дій окремих посадових осіб ПрАТ "УДП", зокрема Володимира Запорожана, щодо незаконної передачі в оренду ТОВ "Торговий Дім "Зелений шлях" з подальшим незаконним відчуженням 60-ти контейнерів дунайського пароплавства.

Зверніть увагу, що всі важливі рішення стосовно реалізації майна чомусь ухвалював і підписував саме заступник. У всіх справах фігурує прізвище Запорожана.

Другие новости