ПоддержатьУкраїнська

Передумали? Перенесений розгляд справи скандального судді Чванкіна зник з розкладу на сайті ВККСУ

StopCor
StopCor

StopCor

Передумали? Перенесений розгляд справи скандального судді Чванкіна зник з розкладу на сайті ВККСУ

14 червня у ВККСУ мали розглянути питання щодо переатестації скандального голови Київського суду Одеси Сергія Чванкіна та інших суддів. Але засідання перенесли на 24 червня. Згодом інформація про дату засідання зникла з сайту.

Передумали? Перенесений розгляд справи скандального судді Чванкіна зник з розкладу на сайті ВККСУ

Перевірка Сергія Чванкіна, відомого своїми розкішними статками та скандальними рішеннями, тривала з вересня минулого року. Плідно працювала та збирала матеріали й Громадська рада доброчесності. Висновок – суддя недоброчесний.

31 травня відбулась фінальна співбесіда одіозного судді. Тоді ВККСУ попри вердикт ради доброчесності постановила – суддя Чванкін "відповідає займаній посаді".

 Сергій Чванкін

Розбіжності між рішеннями ГРД та ВККСУ призвели до необхідності розгляду справи на пленарному засіданні, перед яким мали оприлюднити результати попередньої співбесіди, чого зроблено так і не було. Тоді члени громадської ради написали ще один висновок, в якому зазначили, що діяльність судді Сергія Чванкіна не відповідає критеріям доброчесності та професійної етики.

Зокрема, було виявлено, що суддям з ВККС Чванкін нібито надав документи на підтвердження своїх пояснень. Однак ці документи відсутні у суддівському досьє, розміщеному на сайті ВККС. Відсутнє у досьє і саме рішення колегії від 31.05.2019. Член ГРД неодноразово звертався із запитами до ВККС з проханням надати копії пояснень суддів та інших документів, які відсутні у суддівських досьє на сайті. Однак листами від 15.04.2019 No М-2280/19 та від 07.06.2019 No М-3193/19 ВККС відмовилась надавати такі документи.

Крім того, в Громадській раді доброчесності наголосили, що Комісією не було виконано вимогу ст. 85 Закону "Про судоустрій та статус суддів" щодо правил ведення суддівського досьє і станом на дату затвердження цього рішення у суддівському досьє Чванкіна С.А. відсутнє як рішення колегії ВККС, яке підлягає затвердженню ВККС, так і пояснення судді.

14 червня у день, коли Вища кваліфікаційна комісія суддів мала зібратись у повному складі, щоб схвалити чи не схвалити висновок окремої колегії, один із її доповідачів, Тарас Лукаш, подав заяву про звільнення.

 Тарас Лукаш

Нагадаємо, у колегії за участю Лукаша успішно пройшов оцінювання цілий ряд так званих "суддів Майдану" – В. Катющенко, А. Саадулаєв, Н. Пономаренко, а також служителі Феміди з сумнівними статками. Зокрема, суддя Окружного адмінсуду м. Києва Кирило Гарник та сестра голови Касаційного адміністративного суду Михайла Смоковича – Віра Смокович.

Чи розглянуть у ВККСУ резонансну справу скандального судді – читайте в наступних публікаціях "СтопКору".

Другие новости