ПоддержатьУкраїнська

Під НБУ понад півтисячі протестувальників вимагають відставки Смолія (фото, відео)

StopCor
StopCor

StopCor

Під НБУ понад півтисячі протестувальників вимагають відставки Смолія (фото, відео)

Безстрокова акція протесту "Зупинимо корупцію в НБУ" почалася 13 листопада біля Національного банку України. Її ініціатор – ГО "Стоп корупції". Активісти вимагають, щоби керівників Нацбанку в особі Якова Смолія та його заступниці Катерини Рожкової притягли до відповідальності за корупційні схеми.

 Люди вимагають відставки керівництва НБУ Фото: ''СтопКор''

Вранці під стінами НБУ зібралося понад 500 мітингарів і їх стає дедалі більше. Серед гасел: "Смолій, не грабуй народ", "Очистити злочинне керівництво НБУ", "Банківська система НБУ – економічний геноцид українців".

 Близько 500 протестувальників вийшли до НБУ Фото: ''СтопКор''

Учасники акції стверджують: люди втомилися від безкарності в НБУ. А ще їх обурює те, що гучні затримання, як правило, закінчуються "пшиком".

Як повідомляв раніше "СтопКор", 30 жовтня правоохоронці затримали головного спеціаліста Нацбанку Євгена Піскотіна за хабар у 50 тисяч доларів. Головного юриста операційного управління НБУ також недавно спіймали "на гарячому": вимагала 30 тисяч доларів.

Початок акції протесту не обійшовся без інцидентів: поліцейські порвали та згорнули намет протестувальників, не посоромилися кинути на брук старенького дідуся.

Другие новости