ПоддержатьУкраїнська

План розвитку села, страхова медицина, декількарівнева пенсійна реформа: у Києві розповіли про політичну партію нового зразка

StopCor
StopCor

StopCor

План розвитку села, страхова медицина, декількарівнева пенсійна реформа: у Києві розповіли про політичну партію нового зразка

У столиці під час всеукраїнського з’їзду осередків ГО «Стоп корупції» розповіли про політичну партію нового покоління. Представила політичну силу «Національна платформа» її ініціаторка, політтехнолог Катерина Одарченко.

 Катерина Одарченко, ініціатор партії «Національна платформа». Фото: СтопКор.

«Ми упродовж пів року збирали підписи за створення політичної партії «Національна платформа». Ми сповідуємо економічний протекціонізм, тобто, захист внутрішнього виробника.

Ми маємо план розвитку села, виступаємо за страхову медицину, декількарівневу пенсійну реформу – за абсолютно конкретні речі. Спочатку ми створили громадський рух, проводили стратегічні сесії. Після чого прийняли рішення, що вже варто переходити у політичний формат, у політичну боротьбу.

Ми зібрали більш як 14 тисяч підписів. Це було зроблено публічно. Проте вже третій місяць нам приходять відписки з Мін'юсту: то нібито статут не відповідає Конституції України, то карантин і у нас не можуть документи прийняти. Тобто, це все рухається, але з величезною боротьбою. Щодо нас буде відповідь 14 числа. Ми сповідуємо розвиток села, виступаємо за страхову медицину – за цю проблематику треба боротись. Усе наше життя – боротьба, я вдячна “Стоп корупції” за спільну активність», — зазначила під час виступу Катерина Одарченко.

Нагадаємо, що у ці хвилини у Києві триває з’їзд антикорупційної організації з нагоди місцевих виборів.

 У столиці триває з‘їзд осередків ГО «Стоп корупції» Фото: СтопКор

Представники проєкту пройдуть спеціальні тренінги, і напередодні виборів та в день голосування будуть моніторити імовірні порушення виборчого законодавства і слідкувати за прозорістю і чесністю процесу.

Нагадаємо, за 5 років існування проєкту «Стоп корупції» в Україні відкрили 69 регіональних осередків, що вже працюють у найвіддаленіших куточках країни. Координатори організації запрошують всіх небайдужих активістів вступати до лав армії борців із корупціонерами, яка невпинно росте.

Другие новости