ПоддержатьУкраїнська

Порошенко виступив з терміновою заявою – відео

StopCor
StopCor

StopCor

Порошенко виступив з терміновою заявою – відео

Росія намагається створити на території окупованого Донбасу аналог Придністров'я і заблокувати євроінтеграцію України.

Ситуація, що склалася, може перетворитися на справжню капітуляцію України. Про це колишній президент Петро Порошенко заявив у будівлі Верховної Ради та опублікував відповідну заяву на своїй сторінці в соціальній мережі. При цьому він написав про серйозну загрозу для української державності: офіційний Київ ризикує заплатити капітуляцією просто за факт зустрічі глав держав "Нормандської четвірки", передає Діалог.UA.

"Позиція Росії полягає в тому, щоб зробити з окупованого Донбасу аналог Придністров'я, щоб він був якорем для блокування євроінтеграційних та євроатлантичної прагнень України. Ми відкинули будь-які спроби Путіна і Лаврова використовувати цю позицію ще у 2016 році й створили дорожню карту імплементації Мінських угод, де чітко визначена послідовність дій щодо імплементації "Мінська".

https://www.facebook.com/petroporoshenko/videos/828580707540128/

Спочатку виведення російських окупаційних військ і роззброєння незаконних збройних формувань, перекриття неконтрольованої ділянки українсько-російського кордону, виведення важкої техніки та артилерії, відновлення роботи українських ЗМІ, українських політичних партій для повноцінної участі кандидатів у виборчому процесі й тільки після цього перехід до політичного процесу.

Вагомою складовою є участь миротворців з мандатом Ради Безпеки ООН як гаранта виконання тих домовленостей, які будуть досягнуті в "нормандському форматі". На сьогодні абсолютно принциповою є й участь миротворців, і прийняття комплексного узгодження документа дорожньої карти.

Звертаю вашу увагу: влада нічого не запропонували, крім факту зустрічі. І за цю зустріч Україна ризикує заплатити капітуляцією. Друга тривожна тенденція – руйнування світової коаліції на підтримку України. 5 років весь світ підтримував українську позицію. Після недавніх подій ми бачимо, що коаліція набагато чіткіше чує голос Росії. І нам це треба виправляти", – заявив Порошенко.

Другие новости