ПоддержатьУкраїнська

Посли G7 підтримали намір президента Зеленського розігнати ОАСК

StopCor
StopCor

StopCor

Посли G7 підтримали намір президента Зеленського розігнати ОАСК

Посли країн "Великої сімки" підтримали намір президента Володимира Зеленського розпустити Окружний адміністративний суд Києва, вбачаючи у цьому важливий крок для реформи судової системи. Відповідне повідомлення оприлюднили у Twitter G7. Про це повідомляє "Європейська правда", передає "Українська правда".

 Фото: Facebook

"Посли G7 Ambassadors вітають ініціативу Володимира Зеленського ліквідувати Окружний адміністративний суд Києва як важливий крок у процесі комплексної реформи судової системи в Україні", - пишуть посли.

Вони додають, що життєво необхідно, аби суд, який замінить ОАСК, був створений прозоро, відбір здійснювався на основі професійних якостей та з ретельними перевірками доброчесності.

"Реформа Вищої ради правосуддя та Вищої кваліфікаційної комісії суддів також життєво важлива для того, щоби забезпечити високий рівень доброчесності суддів", - нагадують посли "Великої сімки".

Нагадаємо, 13 квітня Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради як невідкладний законопроєкт, яким пропонує ліквідувати скандальний Окружний адміністративний суд Києва.

З деталей стало відомо, що Зеленський пропонує замість ОАСК утворити Київський міський окружний адміністративний суд.

Суддів ОАСК, до доброчесності яких не буде виникати питань, переведуть до іншого суду, а якщо ті не захочуть – будуть звільнені.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, на Донбасі в Авдіївці встановили український прапор.

Другие новости