ПоддержатьУкраїнська

Протести під НБУ продовжаться у 2020 році

StopCor
StopCor

StopCor

Протести під НБУ продовжаться у 2020 році

Акція «Зупинимо корупцію в НБУ» продовжиться у 2020 році з новою силою. Про це повідомив координатор ГО «Стоп корупції» Роман Бочкала під час пресконференції щодо презентації річного звіту та стратегії на 2020-й рік.

 Фото: ''СтопКор''

«Наша акція безстрокова, тому активісти після свят повернуться до виконання вимог, «Стоп корупції» – не єдина організація, яка бере в цьому участь. Відповідний меморандум підписали 10 чи 12 організацій, може вже більше. І всі беруть участь – «Фінансовий майдан», наприклад, який об’єднує ошуканих, у кого позабирали квартири. А ті, хто не повіддавав по 200 мільйонів, залишилися непокараними. Крім того, якраз з січня у нас з’явиться той прошарок українців, які вже ніколи не отримають нібито гарантованого фондом банку, бо термін гарантії становить 5 років. І з 2020 року почне цей термін збігати. Коли люди усвідомлять, що ці «гарантовані» 200 тисяч отримати неможливо, вони будуть під Нацбанком. Потрібно ухвалювати кадрові рішення. Що означає «незалежний орган»? Дії керівництва Нацбанку мають бути узгоджені з діями уряду тощо. Не можна гратися цими речами. Це відбувається при підтримці певних фінансових інституцій, які підтримують деструктивні дії з боку представників НБУ», – зазначив він, відповідаючи на питання від активіста Віталія Черняховського з приводу продовження протестів під Нацбанком.

 Безстрокова акція протесту під НБУ Фото: СтопКор

Крім того, координатор додав, що нещодавно журналістам «СтопКору» вдалося виявити незадеклароване майно у першої заступниці голови НБУ Катерини Рожкової.

«Журналісти знайшли незадекларований будинок Рожкової, а правоохоронні органи дали цьому юридичну оцінку – скоро ми все дізнаємось, яка саме кримінальна відповідальність для цього передбачена. Нас чекає ще багато цікавого», – розповів він.

Другие новости