ПоддержатьУкраїнська

Провину не визнає: помічник нардепа Приходька агресивно поводився на суді

StopCor
StopCor

StopCor

Провину не визнає: помічник нардепа Приходька агресивно поводився на суді

Не винен, на журналістів не нападав. Так помічник народного депутата Бориса Приходька Олександр Чалий виправдовує себе на суді у справі про напад на журналістів «СтопКору». При цьому чоловік, за спостереженнями представників ЗМІ, демонстрував прояви агресії. Під час засідання постраждалі медійники пройшли процедуру допиту.

 Журналістів, на яких напав представник народного депутата Бориса Приходька Олександр Чалий, допитали у суді в Прилуках

"Під час допиту я розповіла про події 13 червня, коли Олександр Чалий викручував мені руки та наніс удари кулаком по обличчю колезі Володимиру Циганову. А ось 12-го числа, напередодні цих подій ми збирали інформацію щодо підкупу виборців, яка зрештою підтвердилась. Я детально розповіла те, що пам'ятала про подробиці тих днів. Адвокати обвинуваченого ставили мені чималу кількість запитань, частину з яких я вважаю недоричними. Сам же Олександр Чалий також задавав уточнюючі питання, проте на повишених тонах, що було не надто приємно", – розповіла про допит на суді журналістка «СтопКору» Марія Гураль.

 ''Адвокати обвинуваченого ставили мені чималу кількість запитань'', - Марія Гураль

Наступне слухання у справі призначено на 9 квітня. У залі суду виступить голова правління ГО «Стоп корупції» Ігор Бондарчук.

Нагадаємо, у червні 2019 року у місті Прилуки під час передвиборчої кампанії у рамках проекту "Стоп політичній корупції" на знімальну групу було здійснено напад. Журналісти отримали тілесні з боку місцевого жителя Олександра Чалого.

Як результат - у одного з журналістів був струс мозку, синці та забої.

Як з’ясувалось згодом, чоловік був помічником на той момент кандидата, а нині народного депутата Бориса Приходька.

Інформацію про масовий підкуп виборців журналісти, які моніторили прозорість і чесність виборчого процесу, отримали на гарячу лінію проекту.

Про факти порушення виборчого законодавства повідомили місцеві жителі.

Приходько відзначився не лише в Прилуках, а й по інших містах Чернігівщини. Кандидат, за словами виборців, платив по 300 гривень за голос на його корсить.

 Про факт підкупу виборців повідомили місцеві жителі

Після нападу на журналістів та порушень закону з боку Приходька та його команди 16-ть осередків “Стоп корупції” з різних регіонів України приїхали з рейдом до Прилук.

Вони навідались до місцевої влади та правоохоронців. А щоб запобІгти повторенню таких ситуацій у майбутньому, в місті планується відкриття нового відокремленого підрозділу.

Зазначимо, що окрім суду за фактом нападу слідче відділення Прилуцького відділу поліції ГУНП у Чернігівській області проводить розслідування за фактом підкупу виборців з боку народного депутата Бориса Приходька. Якщо провину політика доведуть, він може сісти до в'язниці. Санкція статті передбачає перебування за ґратами до 3 років.

І це не єдина справа, у якій фігурує Приходько.

Активісти ГО "Стоп корупції" виходили до Державного бюро розслідувань на акцію протесту з вимогою розслідувати справи народного депутата України.

 Активісти вимагали правосуддя під ДБР Фото: СтопКор

"Пан Приходько – це колишній заступник голови Національного банку України. За час правління пан Приходько через свої канали вивів 2 мільярди гривень з Агрофонду України, за що його люстрували. Але через суд він поновився. Ми знаємо, як він поновився – частинка з тих двох мільярдів була виділена суду. Згодом Приходьку стало мало й він пішов у кандидати в депутати Верховної ради.

За час своєї передвиборчої агітації пан Приходько здобув конкретну славу – у справі про побиття журналістів нашої ГО та ще однієї організації, які висвітлювали факти щодо передвиборчих перегонів. Зокрема, на зібраннях пан Приходько через своїх помічників розповідав, кому і скільки давати коштів, щоб за нього проголосували. У мене є відео, де людина з команди Приходька підходить та пропонує мені 250 гривень за те, щоб я за нього проголосував", – нагадують громадські активісти.

Другие новости