ПоддержатьУкраїнська

Рада Євросоюзу завтра обговорить ситуацію на Донбасі і агресію РФ

StopCor
StopCor

StopCor

Рада Євросоюзу завтра обговорить ситуацію на Донбасі і агресію РФ

Глава МЗС України візьме участь в онлайн-засіданні вищого органу Євросоюзу. Про це повідомляє зовнішньополітичне відомство України, передає "Lenta.UA".

 Фото: SME Banking Club

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба візьме участь в онлайн-засіданні Ради ЄС із закордонних справ 19 квітня. Його темою буде загострення в Донбасі і агресивні дії Росії поблизу українського кордону. Відзначається, що Кулеба проінформує колег з Європейського союзу про актуальну ситуацію з безпекою, запропонує ряд практичних кроків для зміцнення дієвої підтримки України з боку ЄС.

"Дмитро Кулеба проінформує колег з Європейського союзу про актуальну ситуацію з безпекою, запропонує ряд практичних кроків для зміцнення дієвої підтримки України з боку ЄС", - йдеться у повідомленні.

В українському МЗС повідомляють, що "на порядку денному засідання Ради ЄС із закордонних справ за участю керівника дипломатії Європейського союзу і міністрів закордонних справ всіх 27 держав-членів будуть питання загострення ситуації з безпекою на тимчасово окупованих територіях України і навколо кордонів нашої держави, викликаного деструктивними і агресивними діями Російської Федерації".

На засіданні також планується обговорити дії РФ в Чорному морі, в тому числі рішення про закриття частини акваторії поблизу Керченської протоки для проведення військових навчань.

Нагадаємо, що Рада ЄС із закордонних справ - вищий орган Євросоюзу, який приймає практичні рішення та формує об'єднану позицію країн ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, Росія змінила правила в’їзду до Криму.

Другие новости