ПоддержатьУкраїнська

«Ресторанні домовленості Кузьменка і Чорноіваненка мають коштувати їм політичної кар’єри», – Поворознюк

StopCor
StopCor

StopCor

«Ресторанні домовленості Кузьменка і Чорноіваненка мають коштувати їм політичної кар’єри», – Поворознюк

Скандал з «кіровоградськими плівками», де місцеві боси ділять посади, виходить на державний рівень. І поки кропивницькі правоохоронці вдають, що цього аудіо не існує, наступне слово – за столичними детективами НАБУ та ДБР. Дати відповіді на всі питання зможе фоноскопічна експертиза. А що думають про ці записи ті, кого їхні фігуранти домовлялись «мочити»? Дивіться у матеріалі Кирила Вольного.

https://www.youtube.com/watch?v=eUmUGAwBFYo&t=623s

Ті, хто особисто знайомий з імовірними фігурантами запису, не на камеру стверджують, що голоси дуже схожі на справжні, а сам контекст бесіди майже не залишає сумнівів, що це правда. Прокоментувати цей запис погодився лише Олександр Поворознюк – відомий аграрій та президент футбольного клубу «Інгулець», про якого також згадують на цих плівках.

 Олександра Поворознюка намагались не допустити до влади Фото: скріншот

Цитуємо (лексика оригіналу збережена):

Чорноіваненко: От Петрове (село), щоб поставили цих хлопців двох. Нам треба «папу» в**бати.

Кузьменко: А що буде робити той «папа»?

Чорноіваненко: Він знову ж милиться у Верховну Раду і в обласну буде йти. Від зелених, від кого ж іще. Від вас не піде, ви ніколи не візьмете, від мене тим паче. Самовисування там немає. А у вас там два керівники господарств, вони підуть від нас, від «Батьківщини», їм треба набрати 5 тисяч.

«Я був, звичайно, здивований, тим паче, що голос схожий на Кузьменка. Я неодноразово йому допомагав, і він, і його батько ставали тут народними депутатами, я його підтримував. Ми до цього спілкувались. Як можна такі подвійні стандарти? Але хочу їх розчарувати, я виграв у районі з великим відривом. Вони нам навіть допомогли, антиреклама – теж реклама», – зазначив бізнесмен.

 Олександр Поворознюк Фото: СтопКор

Сильні та незалежні опоненти виявились вкрай незручними для учасників таємного конгломерату. Тим більше, Олександр Поворознюк збирався балотуватись від партії «Слуга народу», а завдання «мочити зелених» кропивницькі боси, судячи з розмови, отримали особисто від керівництва своїх партій.

Що про це думають у самій політсилі? Ми хотіли запитати у нардепа Микити Потураєва, який є представником партії в регіоні, та після численних домовленостей зустріч так і не відбулась. Своєю чергою, Олександр Поворознюк вважає «ресторанні домовленості» частиною однієї великої змови.

«Виборець іде голосувати з думкою щось змінити, а в результаті хтось у ресторані домовився про щось, і вже думка виборця не важлива… Люди своєю явкою показали ставлення до цього. Я думаю треба депутатам, Президенту прийняти такі закони, що коли справжність плівок буде доведено, ці люди довічно не змогли б мати жодної політичної кар'єри в подальшому», – наголосив президент ФК «Інгулець».

Другие новости