ПоддержатьУкраїнська

#SaveФоп: на Дніпропетровщині підприємці збираються їхати до Києва аби захистити свій бізнес (відео)

StopCor
StopCor

StopCor

#SaveФоп: на Дніпропетровщині підприємці збираються їхати до Києва аби захистити свій бізнес (відео)

У середу 11 листопада у Марганці Дніпропетровської області пройшли збори підприємців Дніпропетровщини на якому обговорювали свої права на працю. Подробиці повідомив з місця події кореспондент інформаційного порталу Володимир Садиков.

 Фото: СтопКор

Підприємці вимагають скасувати Закони 128-IX та 129-IX, які за їх словами "вбивають" малий бізнес, та ухвалити законопроєкти №3853-1 (2) та 3993, які спрямовані на захист спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності.

«Ми були 3 листопада біля Верховної Ради. До нас виходили депутати і всі, як один говорили, що ми проголосуємо за закон №3853-1 №3853-2. І нас обманули. Нас було більше 12 тисяч чоловік, нас не висвітлювали в новинах. І всі ми розуміємо, якщо 1 січня вступлять ці закони нам кожному доведеться зачинитися. Справа не в касових апаратах, а справа у цих проблемах: повернення кешбек. Якась бабуля купе собі смартфон і буде бігати до дому з цим чеком, щоб подивиться чи приватний підприємець провів по податковій, тому ще це буде повернення коштів їй 100-відсотково, а вам буде 150 відсотків і товар залишається людині. Є крадіжки у магазині. Наприклад, у вас вкрали річ, а ви її не провели по податковій. За кожну одиницю товару 51 тисячу гривень штрафу без первинних документів. Майже ні у кого нема тих первинних документів які потрібні. І ми хочемо вас попросити підтримайте нас 19 листопада. 18 увечері треба організувати поїздку до Києва і відстояти наше право на працю, тому що ми кожен маємо ще й оформлених працівників, яки також залишаться на вулиці», – зазначила підприємець.

ФОПи почали протестувати проти Законів 128-IX та 129-IX ще з серпня минулого року, коли вони були на стадії розгляду. Проте ці Закони все ж прийняли, а з 1 січня 2021 року вони вступають в дію.

«16 вересня була Всеукраїнська акція і нас було близько 7 тисяч. Підсумок акції: Разумков дав доручення Гетьманцеву внести наші законопроекти в комітет. Потім виходить 28 числа, а це повинно було бути 30, вони перенесли дату, вони думали ми не мобілізуємося. І перенесли засідання комітету, де вони будуть розглядати. Ми зібралися, нас було небагато, але за півтора, два дні ви ж розумієте зібратися це дуже проблематично. Нікополь, ми як завжди там були і були під комітетом. Це було в онлайн-режимі. Гетьманців був в комітеті. Ми там стояли. Вони тягнули час. Ми з ранку, а вже 6 вечора, 7 вечора, а вони все тягнуть. І в кінці нас залишилося чоловік 350. Ми стояли і добилися, щоб наші законопроекти пройшли у Раду», - додала інша жінка-ФОП.

«19 листопада до столиці планують з'їхатися підприємці з різних куточків Дніпропетровщині і не тільки аби захистити свій малий бізнес. Інакше з початку нового 2021 року їм доведеться закритися», - зазначив кореспондент.

https://www.facebook.com/vladimir.sadykov.7/videos/3814765185201536/

Як повідомляв "СтопКор" раніше, Кабінет міністрів України запровадив карантин вихідного дня.

Другие новости