ПоддержатьУкраїнська

Шериф-шахрай: на Житомирщині кримінальника призначили керівником відділу

StopCor
StopCor

StopCor

Шериф-шахрай: на Житомирщині кримінальника призначили керівником відділу

Без конкурсу і без вищої освіти. Натомість із судимістю за розбій, шахрайство та вимагання. Про скандальне призначення  керівника відділу з муніципальних питань Оліївської сільради розповів координатор ВГО «Стоп корупції» на Житомирщині Олександр Ігнатьєв.

 Ілюстрація: Олевськ онлайн

Шерифом однієї з найбагатших ОТГ Житомирщини призначено учасника злочинної організації, який має судимості. Інформацію оприлюднено на сайті «Олевськ онлайн» з посиланням на ресурс ТІМЕS.ZT.

 «Призначений без проведення конкурсу та наявності вищої освіти керівником відділу з муніципальних питань Оліївської сільради Житомирського району Павлюк Віталій має судимості за розбій, шахрайство та вимагання», -  пише видання.

 Фото: Олевськ онлайн

За інформацією з відкритих джерел, 36-річний житомирець Павлюк Віталій Петрович 2 квітня 2021 року став головою відділу з муніципальних питань Оліївської сільської ради Житомирського району Житомирської області, тобто шерифом Оліївської ОТГ, згідно з проєктом «Шерифи для нових громад».

Координатор «Стоп корупції» на Житомирщині повідомив, що Павлюк працює членом виконкому сільради. На посаді шерифа працював місяць і навіть отримав хорошу зарплатню – 33 тисячі гривень.

 Скриншот: СтопКор

Та після розголосу інформації про кримінальне минуле Оліївського шерифа сільрада вирішила скоротити відділ, який очолив Павлюк. Про це сільрада повідомила на сайті «Житомир інфо».

Ігнатьєв зазначив, що згідно з реєстром судових справ України, Павлюк Віталій Петрович 01.01.1984 р.н. притягувався до кримінальної відповідальності та був засуджений 2 листопада 2015 року за статтями:

  • Стаття 190, частина 4. Шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою.
  • Стаття 189, частина 3. Вимагання, поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи, або таке, що завдало майнової шкоди у великих розмірах.
  • Стаття 189, частина 4. Вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах, або вчинене організованою групою, або поєднане із заподіянням тяжкого тілесного ушкодження
  • Стаття 289, частина 3. Незаконне заволодіння транспортним засобом, організованою групою або поєднані з насильством, небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства, або якщо вони завдали великої матеріальної шкоди.
  • Стаття 146, частина 3. Незаконне позбавлення волі або викрадення людини, вчинені організованою групою, або такі, що спричинили тяжкі наслідки.
  • Стаття 187, частина 2. Розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб, або особою, яка раніше вчинила розбій або бандитизм».

 Фото: ТІМЕS.ZT

Зазначимо, інформація набула широкого резонансу в соціальних мережах і викликала обурення жителів Житомирщини.

«Уповноважений на прізвисько “Воланчик” не має вищої освіти, натомість є повна середня освіта та загроза позбавлення волі з конфіскацією майна від 2 листопада 2015 року за ст. 324-323 КПК України на 7 років 2 місяці через створення злочинного угруповання, а саме — вимагання чужого майна та заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживання довірою. Він разом із посіпаками організував злочинну групу, яка діяла протягом грудня 2008-весни 2009 років. Отримані вироки оскаржувалися в апеляції та повернуті в суд першої інстанції», - йдеться в оприлюднених матеріалах.

Зазначимо, нещодавно на Житомирщині громада Чуднова вийшла на протести через завезення небезпечного сміття. У березні вночі на територію зруйнованого цегляного заводу в Житомирському районі фурами завозили непотріб із львівських лікарень.

Другие новости