ПоддержатьУкраїнська

Слідчий слідчому різниться: у Харкові триває рейдерське захоплення коксового заводу (подробиці, фото)

StopCor
StopCor

StopCor

Слідчий слідчому різниться: у Харкові триває рейдерське захоплення коксового заводу (подробиці, фото)

Цілу ніч активісти намагались розібратись, що ж таке діється на Харківському коксовому заводі, а саме – хто ж ламає двері, розкриває сейфи та навіщо проводяться обшуки. За словами директора підприємства Володимира Кузяри, попередній власник намагається захопити коксохім.

 Володимир Кузяра Фото: ''СтопКор''

"Попередній власник хоче заблокувати роботу заводу і такими діями намагається вплинути на підприємство. У нього є компанія, яка заснована нелегітимно – “Слобожанський коксовий завод”. І за його скаргою на нібито перешкоджання володінням майном, яке насправді йому не належить, а вже належить іншій компанії в рамках застави", – розповів він.

Зі свого боку активісти "Стоп корупції" вимагали у слідчого пояснити свої дії.

 На місце події також викликали правоохоронців Фото: ''СтопКор''

"Ми намагаємось зрозуміти, чим займається слідчий. Надійшов ряд дзвінків щодо того, що відбувається захоплення підприємства. Ми хочемо, щоб слідчий прокоментував ці речі, тому що в ЗМІ ця інформація показується як захоплення", – заявили вони.

Водночас юристи провели дослідження ухвали на проведення слідчих дій на підприємстві й дійшли таких висновків, що усі слідчі дії на момент приїзду активістів проводяться незаконно.

 В приміщеннях коксохіму зривали замки Фото: ''СтопКор''

"Проаналізувавши ухвалу, ми виявили, що вона надає право провести ОМП слідчому Овчарову лише один раз. Однак на місці здійснює ОМП слідчий Куценян В.Л. Тобто фактично особа, яка не має законних підстав перебувати на території заводу", – розповів юрист громадської організації.

Ми й надалі стежитимемо за подіями, що відбуваються в Харкові й оперативно інформуватимемо.

Другие новости