ПоддержатьУкраїнська

Соболєв прокоментував фіктивний продаж компанії, яка виготовлятиме українські паспорти

StopCor
StopCor

StopCor

Соболєв прокоментував фіктивний продаж компанії, яка виготовлятиме українські паспорти

«СтопКор» відкриває завісу таємниць діджиталізації: під вивіскою нової цифрової компанії ховається скандальний консорціум, якому за часів Януковича МВС «злило» персональні дані громадян України. Як іноземні бізнесмени «кришують» старих корупціонерів та у який спосіб гроші українців опиняться на Сейшелах та Кіпрі? Розслідувала Христина Кришиха.

https://www.youtube.com/watch?v=f4uQ083ivv8

Як з’ясували журналісти «СтопКору», засвічений у численних корупційних скандалах консорціум ЄДАПС змінив свою назву на Industrial Innovation Group у липні 2015 року, а лише через 5 днів після зміни вивіски «батько» ЄДАПСу Юрій Сидоренко, якого, до речі, Інтерпол розшукує за міжнародні злочини, перестав бути кінцевим бенефіціаром компанії.

Цього ж дня з’являються нові бенефіціари: Таріям Матар Мохамед Таріям з Об'єднаних Арабських Еміратів, пов'язаний з Юрієм Сидоренком через компанію National Security Ventures FZE, та Ірина Обиденко – ексменеджер ЄДАПСу.

 ''Нові'' засновники пов'язані з ''батьком'' ЄДАПС Юрієм Сидоренком

Так само у переліку засновників IIG фігурує низка офшорних компаній: кіпрська – «Йолан Інвестменс Лімітед», «Прідетоп КО ЛТД» з Сейшельських островів та «Рітейл Інвестменс 2016 АГ», Швейцарія.

Власником швейцарської фірми є такий собі Клод Тарінас Казанобе. Саме цьому бізнесмену належить ще ряд компаній, і одна з них, власне, займається тим, що надає послуги «номінальних директорів» і «номінальних власників» для різного роду бізнесу.

 Пан Казанобе керує 18 компаніями та надає послуги ''номінальних директорів''

В листуванні з журналістами «СтопКору» пан Казанобе підтвердив, що надає послуги номінального (тобто фактично – фіктивного) власника.

 Залишатись інкогніто зручно для справжніх власників бізнесу - Руслан Соболєв

«Кожен континент і кожна територія мають свою офшорну юрисдикцію. Там спрощена система оподаткування, там не треба показувати кінцевого бенефіціара. І ось у цих юридичних зонах людина може залишатися інкогніто. Часом це зручно – для політиків, наприклад», – прокоментував схему голова ГС «Асоціація власників малого та середнього бізнесу» Руслан Соболєв.

Другие новости