ПоддержатьУкраїнська

США виділять на оборону України обіцяні $350 млн

StopCor
StopCor

StopCor

США виділять на оборону України обіцяні $350 млн

Конгрес США затвердив компромісний проект бюджету на наступний рік. Він передбачає виділення $4,6 млрд для посилення військового потенціалу Штатів у Європі та підтримки їх союзників. Серед яких є Україна.

Новину передає "Преса України".

Комітети у справах збройних сил обох палат Конгресу США остаточно узгодили законопроект про бюджет Міноборони. У наступному році на реалізацію "Ініціативи щодо стримування в Європі" Вашингтон готовий виділити $4,6 млрд. Мова йде про протидію російської агресії. Ці кошти будуть розподілені з метою посилити оборонну здатність країн НАТО.

З $4,6 млрд на підвищення обороноздатності прибалтійських держав збираються виділити $100 млн. Крім того, Україні передбачено $350 млн. Так, українська держава отримає допомого від США частково у вигляді коштів і частково у вигляді летальної зброї.

"Закон дозволяє виділення $350 млн для надання допомоги Україні в галузі безпеки, включаючи оборонну летальну допомогу", – зазначено у пояснювальних матеріалах.

Проте американський Конгрес вирішив ввести певні обмеження. Наприклад, щонайменше половину суми Україні виділять після того, як глава Пентагону Джеймс Меттіс оцінить її реформи у сфері оборони.

Очікувалось, що Штати підтримають Україну близько $238 млн. Тепер за законопроект повинні проголосувати у Палаті представників і Сенаті. Завершальним етапом введення його в дію буде підпис президента Дональда Трампа.

Другие новости