ПоддержатьУкраїнська

Стало відомо, хто організував завезення медичного сміття зі Львова на Житомирщину

StopCor
StopCor

StopCor

Стало відомо, хто організував завезення медичного сміття зі Львова на Житомирщину

30 березня у Чуднові на Житомирщині відбулася нарада з приводу сміттєвого скандалу, що розгорівся в ОТГ. Жителі піднялися на протести через завезення сміття з львівських лікарень. Сміття обіцяють прибрати до 3 квітня. Подробиці корупційної схеми повідомив координатор «Стоп корупції» на Житомирщині Олександр Ігнатьєв.

 Фото: СтопКор

«Тільки через 9 днів, після того, як в Чуднівській ОТГ місцеві жителі виявили львівське сміття, місцева влада організувала обговорення цієї проблеми. 22 березня було виявлено незаконне сміттєзвалище, і тільки 30 березня голова ОТГ організував нараду», - зазначив активіст.

Правозахисник провів розслідування і з'ясував подробиці цієї справи. Ще 2 лютого, Чуднівській ОТГ надійшла комерційна пропозиція від КП «Транспортна фірма «Львівспецкомунтранс». Львівське комунальне підприємство  пропонувало 600 гривень за розміщення 1 тонни сміття на міському звалищі.

 Фото: СтопКор

Міськрада офіційно 17 лютого відмовила їм, мовляв, на сміттєзвалищі мало місця.

 Фото: СтопКор

Та на цьому історія не завершилася. 22 лютого жителька Київської області відкриває фірму ТОВ "СОРТІНДУСТРІЯ" зі статутним капіталом у 1000 грн

 Фото: СтопКор

Новоспечена фірма орендує розвалений цегельний завод біля села Будичани Чуднівської ОТГ, розчищає там територію. А за місяць - 22 березня - вже починають звозити туди сміття з медустанов Львова.

Місцеві жителі самоорганізувалися і стали на заваді фурам зі сміттям.

«Влада заплющувала очі на проблему, і відреагувала тільки після резонансу в ЗМІ та відкриття кримінальної справи», - підкреслив представник «Стоп корупції» на Житомирщині.

На офіційному сайті Чуднівської ОТГ  оприлюднено інформацію щодо наради 30 березня усіх служб  за участі голови ОТГ з вирішення цього питання.

"Очільник громади звернувся до власника приміщень бувшого цегельного заводу із запитанням про те, хто їм надав дозвіл для завезення сміття зі Львова та з вимогою у найкоротший термін ліквідувати дане сміттєзвалище, на що Олександр Расюк відповів, що їм ніхто ніяких дозволів, у тому числі Чуднівська міська рада, не надавав.

  Всіх присутніх власник ТОВ «Сортіндустрія» запевнив, що до 3 квітня 2021 року включно сміття буде вивезено з приміщень бувшого цегельного заводу та з території села Будичани."

«СтопКор» повідомляв, що громада Чуднова вийшла на протести через завезення небезпечного сміття. У ніч із 21 на 22 березня на територію зруйнованого цегельного заводу в Житомирському районі фурами завозили непотріб із львівських лікарень. Люди звернулися за підтримкою до «Стоп корупції».

Журналісти проводять розслідування щодо цієї «нечистої» історії.

Підрозділ «Стоп корупції» Житомирської області продовжує досліджувати ситуацію.

Другие новости