ПоддержатьУкраїнська

Суд вирішив не обирати експрезиденту Порошенку запобіжний захід

StopCor
StopCor

StopCor

Суд вирішив не обирати експрезиденту Порошенку запобіжний захід

Печерський районний суд столиці вирішив залишити без розгляду клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу експрезиденту та нардепу Петру Порошенку через завершення досудового розслідування у його справі.

 Фото: RFE/RL

Про це пише "Українська правда" з посиланням на рішення судді Сергія Вовка, передає "112.ua".

Як відомо, прокуратура просила обрати для Порошенка особисте зобов'язання, тобто обмежити в пересуванні та зобов'язати з'являтися за викликами. Суддя оголосив лише коротке рішення, в якому не зазначено мотивацію. Водночас під час засідання прокуратура сказала, що обирати запобіжний захід колишньому президенту вже неможливо.

Також повідомляється, що на засіданні суд допитав двох свідків - понятих, які були присутні під час вручення підозри Порошенку. Захист підозрюваного наполягав, що цього так і не сталося. Прокуратура заявила, що колишній глава держави відмовився від отримання документів.

Один зі свідків сказав, що Порошенко підозру не взяв, але і не відмовився. Водночас другий понятий зазначив, що експрезидент хотів взяти підозру, але потім відмовився нібито через відсутність необхідних документів.

У суді захист також звернув увагу на низку незначних помилок у документах прокуратури, які, на думку адвокатів, нібито в сукупності свідчать про фальсифікації.

Також захист хотів допитати слідчого Державного бюро розслідувань щодо тиску керівництва органу на своїх підлеглих. Адвокати стверджували, що слідчий був готовий давати свідчення.

Нагадаємо, що сьогодні, 8 липня, в Печерському районному суді обирали міру запобіжного заходу для колишнього президента і нинішнього депутата Верховної Ради Петра Порошенка у справі про можливі порушення під час призначення заступника голови Служби зовнішньої розвідки (СЗР) Сергія Семочка.

За версією слідства, Порошенко у 2018 році нібито шляхом видання явно злочинного наказу схилив колишнього главу СЗР Єгора Божка до призначення Семочка його першим заступником. Прокурори трактують це як перевищення влади і службових повноважень.

Другие новости