ПоддержатьУкраїнська

Тітушки, поліція, два директори одного КП та Київоблрада: у столиці скандал через звільнення кандидата в нардепи (ФОТО)

StopCor
StopCor

StopCor

Тітушки, поліція, два директори одного КП та Київоблрада: у столиці скандал через звільнення кандидата в нардепи (ФОТО)

Директора КП "Обрій" Олександра Порядіна незаконно звільнили з посади. Причому це рішення ухвалила одноосібно перший заступник голови Київської облради Тетяна Семенова. Про це керівник підприємства розповів журналісту "СтопКору" Артему Поліковському. 

 Олександр Порядін

Про численні порушення свідчить той факт, що призначення на посаду керівником Порядіна було колективним рішенням ради, а звільнити його вирішила пані Семенова самостійно.

Водночас директор "Обрію" є кандидатом в народні обранці у 97 окрузі. А відповідно до ст. 76, ч. 2 Закону України "Про вибори народних депутатів України", кандидат у депутати під час виборчого процесу не може бути звільнений з роботи з ініціативи власника підприємства, установи, організації або уповноваженого ним органу.

Саме тому Олександр Порядін звернувся до суду, щоб оскаржити рішення про своє звільнення. Крім того, він продовжує працювати керівником підприємства, адже відповідно до законодавства, має право не виконувати незаконно ухвалені рішення.

На його думку, поштовхом до звільнення могли стати розбіжності в політичних поглядах.

"Уся ця війна розпочалась через те, що у своїй передвиборній програмі я висловив позицію на підтримку Володимира Зеленського – підтримую його в ряді законопроектів. Пані Семенова ж проти цього. Вона з БПП і це зовсім друга позиція, яка з нашою розходиться. Це результат тиску з її сторони на мене як на кандидата. Вона попередила, а ми не зняли свою кандидатуру", – розповів він.

 Знімальна група ''СтопКору'' прибула на КП ''Обрій''

За його словами, 19 червня від Київської облради надійшов запит на пояснення відсутності керівника під час перевірок. Цього ж дня була відправлена відповідь зі сторони КП, паралельно прийшло й розпорядження про звільнення за прогули.

Зазначимо, що під керівництвом Порядіна, підприємство процвітало. У власності КП є території в центрі міста, які здаються в оренду. Представники Київської облради кілька разів приходили з перевірками, однак очільника не було на місці у зв’язку з робочими зустрічами.

Як він сказав у коментарі журналісту "СтопКору", через зміну влади в Київоблраді можуть бути зацікавлені у використанні цих земель або ж у їхньому подальшому переоформленні.

2 липня під час візиту знімальної групи "СтопКору" на підприємство також прийшов новопризначений в.о. голови Максим Гаєвий, а в коридорі чатували молодики спортивної статури з перцевими балончиками, ножами та балаклавами.

 Новопризначений в.о. директора КП Максим Гаєвий

Порядін та новопризначений директор викликали поліцію на місце події. Правоохоронці взяли покази обох сторін та в усній формі підтвердили факт незаконності звільнення керівника "Обрію" з посади. Крім того, в одного з тітушок поліцейські вилучили балончик.

 Обидві сторони викликали поліцію

Читайте також: "Радіоняні для "золотого хлопчика" – хто в стінах парламенту прикриває корупційні схеми в оборонці".

Другие новости