ПоддержатьУкраїнська

У Бучі під Києвом відкрили новий підрозділ антикорупційної організації (фото)

StopCor
StopCor

StopCor

У Бучі під Києвом відкрили новий підрозділ антикорупційної організації (фото)

20 травня в Бучі урочисто відкрили відокремлений підрозділ всеукраїнської громадської організації «Стоп корупції». Його очолила депутатка Бучанської міської ради Анастасія Переяславська. Про це повідомили журналісти "СтопКору" і активісти організації з місця події.

 У Бучі відкрили відокремлений підрозділ ВГО ''Стоп корупції'' Фото: СтопКор

Урочисте зібрання з нагоди відкриття Бучанського міського підрозділу «Стоп корупції» відбулося у конференцзалі парк-готелю «Вікторія». Бучанська команда на чолі з Анастасією Переяславською вже майже рік активно співпрацює зі «Стоп корупції».

 Фото: СтопКор

«Я дуже вдячна, що ми стали частиною великої антикорупційної сім’ї. Це правильний посил. .. Наш регіон дуже специфічний. Ви бачите, як територія ОТГ швидко розбудовується, швидко розвивається інфраструктура. Він розташований близько до Києва. По суті, це місто-супутник Києва, і переважна більшість жителів їздять на роботу до столиці.  Сюди входить не тільки Буча, а й прилеглі села.

Команду ми формували таким чином, щоб були представники із різних сфер, які мають досвід. У нас є юристи, і є люди, які працюють з громадською думкою, є депутати», - зазначила депутат і член транспортної комісії міськради Анастасія Переяславська.

 Фото: СтопКор

Бучанці зазначили, що вирішили приєднатися до родини антикорупціонерів, бо поділяють цінності й ідеї організації.

Привітати бучанців, які приєдналися до родини борців із корупцією, приїхали активісти з Києва, Житомирщини, Харкова та інших регіонів, керівники юридичного та регіонального департаментів організації та голова правління «Стоп корупції» Ігор Бондарчук.

 Фото: СтопКор

«Ми бачимо, що відбувається масова хаотична забудова, це викликає обурення місцевих жителів, активістів, громадськості. Думаю, ми можемо дати тут потужний майданчик для розгортання активних дій у межах закону з відстоювання інтересів громади. Вам знадобиться і юридична підтримка, й інформаційна підтримка для висвітлювання тих викриттів, які ви будете здійснювати», - зазначив Ігор Бондарчук.

Також він розповів про ідеї та принципи ВГО «Стоп корупції», а також поділився напрацьованими механізмами боротьби.

Представники центрального офісу познайомилися з новими членами команди. Також обговорили питання налагодження роботи громадської приймальні для жителів Бучі.

 Фото: СтопКор

«Нашу організацію від інших відрізняє те, що ми не просто знімаємо сюжети, а намагаємося довести всі наші справи до логічного завершення. Що таке логічне завершення? Це щонайменше відкриття кримінального провадження та супроводження його. Важливо його скерувати до суду. Ідеально для нас – це вирок. Результати нашої роботи частіше можна побачити у вигляді звільнення чиновників – це було не раз», - зазначила керівниця юридичного відділу організації Роксолана Арійончик.

Голова Правління антикорупційної організації урочисто вручив керівниці Бучанського міського підрозділу атрибути регіонального підрозділу – свідоцтво про реєстрацію, прапор та іншу символіку організації.

 Голова ВГО ''Стоп корупції'' Ігор Бондарчук вручив свідоцтво про реєстрацію очільниці Бучанського підрозділу Анастасії Переяславській Фото: СтопКор

Після офіційної частини антикорупціонери провели робочу нараду, обговорили основні проблеми регіону та шляхи їх подолання. Бучанська команда поділилася своїми планами антикорупційної боротьби.

«Бюджет міста досить великий, перспективний. Мені б дуже хотілося, щоб бюджетні надходження правильно розподілялися на користь громади.  Щоб він не  розпилювався, а щоб були задані вектори розвитку, вони  були погоджені з громадою. По суті, тільки громадськість має вирішувати, як має виглядати їхнє місто, громада, в якій вони проживають. Тому я сподіваюся, що з вашою допомогою ми налагодимо цей процес», - зазначила керівниця Бучанського підрозділу.

 Фото: СтопКор

Бучанці провели екскурсію центром міста для своїх колег з інших регіонів.

Зазначимо, всеукраїнська громадська організація «Стоп корупції» налічує вже 85 регіональних осередків у всій Україні та за її межами. На місцевих виборах 2020 року 14 представників організації отримали підтримку земляків і стали депутатами місцевих рад різних рівнів – від сільських до обласних.

Другие новости