ПоддержатьУкраїнська

У Чорне море заходить американський есмінець, в РФ занервували

StopCor
StopCor

StopCor

У Чорне море заходить американський есмінець, в РФ занервували

В акваторію Чорного моря входить американський есмінець USS Porter, який незабаром візьме участь в спільних навчаннях з кораблями України, Туреччини, Румунії, Болгарії та Грузії.

 Фото: Yörük Işık

Згідно з повідомленням пресслужби 6-го флоту ВМС США, есмінець Porter почав перехід через протоки в Чорне море для "виконання штатних морських завдань і здійснення маневрів з союзниками по НАТО і партнерами Альянсу", передає "Інформаційний спротив".

"Присутність Porter в Чорному морі має вирішальне значення для створення безпечного середовища на море і забезпечення свободи судноплавства. Porter і його команда з нетерпінням очікують спільної роботи в Чорному морі разом з нашими союзниками і партнерами для підтримки наших взаємних морських інтересів в регіоні", - зазначив командир корабля Крейг Трент.

Варто відзначити, що на це повідомлення вже відреагували в РФ. Росіяни стверджують, що "стежити" за есмінцем буде сторожовий корабель "Сметливий"

Також важливо відзначити, що USS Porter з початку року вже втретє заходить в акваторію Чорного моря. Він також здійснював плановий захід у Чорне море минулої осені.

Як повідомляла група "ІС" в травні, корабельна ударна група у складі чотирьох кораблів ВМС США (в тому числі USS Porter) і корабля ВМС Великобританії під час здійснення операції по забезпеченню безпеки на морі в складних умовах навколишнього середовища за Північним полярним колом і утвердження свободи навігації і демонстрації безперебійної бойової діяльності увійшла в Баренцове море.

Другие новости