ПоддержатьУкраїнська

У Мережі з'явилися фото незаконних МАФів Кличко і його друзів-поплічників

StopCor
StopCor

StopCor

У Мережі з'явилися фото незаконних МАФів Кличко і його друзів-поплічників

У Києві є МАФи, які належать меру столиці Віталію Кличко, а також його близьких друзів. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила блогер та політичний експерт Тетяна Лупова.

 Фото: скріншот

"Наприклад, ціла секція МАФів на Шулявці. І нібито її навіть спробували знести, але допоміг Микола Тищенко, який через свого старого друга Дениса Комарницького наближений до мера. І ось незаконні споруди знову відбудовані, а Коля отримує з них своє?" – задала риторичне питання Тетяна Лупова.

 Фото: Facebook

"А ось оригінальний МАФ-автомийка. Вона - під дахом вже у кума самого Кличка - Артура Палатного на Гарматній, 9", - розповідає Лупова.

 Фото: Facebook

"А тепер найцікавіше - персональний МАФ самого Віталія Володимировича, де розмістився продуктовий магазин. Адреса - Саксаганського 86/88", - зазначила блогер

 Фото: Facebook

Тетяна Лупова додала, що за інформацією ЗМІ мер столиці та посадовці знімають чорну касу з незаконних МАФів.

"У ЗМІ пишуть, що Кличко, Палатний, Тищенко, Білоцерківець та багато інших з оточення мера знімають чорну касу з цих самих незаконних МАФів. Але йому цього виявилося мало - і вони хочуть знести законні точки, щоб поставити на їх місце свої і своїх друзів. Для цього вони планують протягнути через Київраду два документа, проекти рішень вже доступні на сайті КМДА ось перший, а ось другий", – зазначила блогер.

Лупова наголосила на тому, що у таких умовах чесно погодити розміщення точки буде практично неможливо, так як буде потрібно безліч дозволів.

"При цьому чесно погодити розміщення точки буде практично неможливо, так як буде потрібно безліч дозволів. Це зроблено, щоб ділянки потрапляли тільки до тих, хто працює на самого Кличка або його друзів. Все це стане початком нещадного переділу ринку, який за підсумком залишить без бізнесу і без засобів до існування чесних підприємців. Особливо цинічним є той факт, що замість того, щоб допомагати малому бізнесу, який постраждав від пандемії, як це було в більшості європейських країн, Кличко вирішив добити його. Хоча саме чесні представники малого бізнесу платять податки і забезпечують зарплатами найманих працівників. Ось вони - реальні малі підприємці. Послухайте, що вони говорять", - підкреслила політексперт і додала посилання на Youtube.

https://www.youtube.com/watch?v=LQbBjOmcouc

Вона також нагадала про те, що Кличко весь час своєї каденції не допомагав малому бізнесу.

"Кличко всі ці роки не допомагав малому бізнесу, не захищав його - але кияни впоралися. Вони самі подолали всі складнощі, включаючи локдауни. Люди кажуть: просто дайте нам працювати, не вбивайте наша справа. Мало того, що легальний малий бізнес і так програє незаконним МАФам, так як платить податки, оренду, комуналку. А нелегали - тільки хабарі. Так тепер мер вирішив їх просто добити, зачистити під себе ринок і класти ще більше чорної готівки в свою кишеню, в той час як міськбюджет втратить значну частину доходів", – резюмувала блогер.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, завтра наглядова рада "Нафтогазу" може обговорити звільнення Вітренка.

Другие новости