ПоддержатьУкраїнська

У прокуратурі Дніпра назвали «справою честі» завершення слідства щодо недобудованих котелень Мішалова

StopCor
StopCor

StopCor

У прокуратурі Дніпра назвали «справою честі» завершення слідства щодо недобудованих котелень Мішалова

18 грудня біля прокуратури Дніпропетровської області відбулась акція протесту проти затягування судів у справі «Майстер-Буду» родини одіозного В’ячеслава Мішалова. Зі свого боку правоохоронці заявили, що цей випадок є для них «справою честі», адже постраждала в ньому громада Дніпра.

 Фото: ''СтопКор''

Про це з місця події розповів активіст ГО «Стоп корупції» Дмитро Пільо.

Активісти вийшли під прокуратуру з плакатами «Шахраї мають компенсувати збитки до бюджету», «Ні затягуванню судів у справі «Майстер-Буду» та «Прокуратура захищає інтереси громади Дніпра чи ТОВ «Майстер-Буд»?.

 Фото: ''СтопКор''

«Причина в тому, що попередні засідання чомусь постійно переносились, спираючись на «завантаженість». Цікаво, адже у цій справі прокуратура представляє інтереси міста», – розповів активіст.

Представникам ГО «Стоп корупції», які поспілкувалися з процесуальним керівником та заступником керівника процесуального відділу, вдалося з’ясувати, що на момент попереднього засідання процесуального керівника не було в місті, а її колега, мовляв, був завантажений.

 Фото: ''СтопКор''

«Для прокуратури Дніпра це справа честі, адже постраждала громада цілого міста. У винесенні справедливого рішення зацікавлена й міська рада Дніпра», – повідомили представники установи.

Зазначимо, що розгляд двох кримінальних проваджень щодо розкрадання міського бюджету компанією «Майстер-Буд» активісти називають «навмисне затягнутим». В одній справі під процесуальним керівництвом прокуратури досудове слідство триває близько двох років, в іншій – близько року. Прокурори, які б мали відстоювати інтереси громади, не з’являються на засідання, виправдовуючись «завантаженістю».

 Фото: ''СтопКор''

Одна зі справ стосується завданої компанією «Майстер-Буд» шкоди на 15 мільйонів гривень через невстановлені котельні у школах Дніпра на проспекті О. Поля, 133 та вул. Фабрично-Заводській 3/5.

На цю тему навіть вийшла в ефір програма розслідувань «Стоп корупції». Тоді журналісти з'ясували, що фірми родини колишнього секретаря міської ради В'ячеслава Мішалова отримали багатомільйонний підряд на цей проєкт. Однак щонайменше 2 котельні взагалі досі існують тільки на папері, хоч бюджетні гроші за них і заплатили.

Другие новости