ПоддержатьУкраїнська

У Вінниці триває антикорупційний рейд інстанціями через незаконне будівництво заводу “Фруктона-ВН”

StopCor
StopCor

StopCor

У Вінниці триває антикорупційний рейд інстанціями через незаконне будівництво заводу “Фруктона-ВН”

У рамках масштабного антикорупційного рейду ГО “Стоп корупції”, що триває 6 серпня у Вінниці, активісти зайшли на прийом до Національної поліції області.  

 Акція ГО ''Стоп Корупції'' у Вінницькій області Фото: СтопКор

Поспілкувалися зокрема із заступником голови слідчого відділу Андрієм Дідиком. За словами антикорупціонерів, він запевнив їх, що ухвала суду щодо поновлення кримінального провадження про самоправне будівництво заводу “Фруктона” вже надійшла і відсьогодні знову набуває чинності.

Також представники громадської організації звернулись до голови управління Держпраці у Вінницькій області Володимира Марунька.

 Володимир Марунько з активістом ГО ''Стоп Корупції'' Фото: СтопКор

“Нам пообіцяли, що вже наступного тижня буде проведена перевірка щодо працевлаштування робітників заводу на підставі звернення, що були направлені нами електронною поштою. Перевірка охорони праці можлива лише після затвердження в центральному управлінні держпраці в Києві”, – повідомили активісти. 

Вони також звернулись до директора департаменту архітектурно-будівельного контролю міської ради Олександра Чернеги. 

“Звертаємося до пана Олександра Чернеги. Пане Олександре, ми вам підготували відповідний запит. Сьогодні ми з усіма активістами “Стоп корупції” приїхали з різних регіонів – Суми, Вінниця, Київ, Житомир, Львів, Харківська, Хмельницька, Кіровоградська області, Кременчук тощо. Ми приїхали, щоб поставити вам декілька питань щодо незаконних будівництв, які ми вже побачили, і з приводу яких звертались до вас. Ми підготували запит і його офіційно залишаємо. Нас запевнили, що ви організуєте зустріч з нами і зможете пояснити, яким чином ви так швидко можете підписувати документи і так в’яло реагувати на факти перевірок”, – наголосив голова правління ГО “Стоп корупції” Ігор Бондарчук. 

https://www.facebook.com/1602446153357239/posts/2676433782625132/

Нагадаємо, 6 серпня у Вінниці стартував масштабний з‘їзд осередків через незаконне будівництво заводу “Фруктона-ВН”. До міста приїхали регіональні активісти ГО “Стоп корупції” з 16 міст України, а також представники з центрального офісу. 

 Акція ГО ''Стоп Корупції'' біля управління Держпраці у Вінницькій області Фото: СтопКор

Другие новости