ПоддержатьУкраїнська

Україна та Болгарія конфліктують через реформи

StopCor
StopCor

StopCor

Україна та Болгарія конфліктують через реформи

У зв'язку з тим, що Народні збори Болгарії ухвалили Декларацію з адміністративно-територіальної реформи в Україні та захисту прав і цілісності болгарського спільноти, МЗС України виразило рішучий протест.

«Питання адміністративно-територіального устрою України належить до виключної компетенції органів державної влади України. Для нас абсолютно неприйнятними є спроби втручання іноземної держави у внутрішні справи України.

Викликають подив і нерозуміння маніпулятивні недостовірні твердження щодо впливу реформи на національну самобутність етнічних болгар України.

Наголошуємо, що захист прав і свобод представників усіх національних меншин нашої держави, у т.ч. і болгарської, є одним з основоположних пріоритетів діяльності органів влади України та здійснюється у чіткій відповідності до Рамкової конвенції Ради Європи про захист національних меншин (1995 рік)», - повідомляє пресслужба МЗС.

В МЗС зазначили, що українська  сторона неодноразово доводила відкритість і готовність сприяти розвитку національної самобутності українських громадян з етнічним болгарським походженням. Права національних меншин в Україні закріплені в національному законодавстві і неухильно захищаються державою у відповідності до найсучасніших європейських практик.

Питання щодо Болградського району буде вирішено відповідно до українського законодавства з урахуванням позиції місцевих жителів, у т.ч. чисельної болгарської громади.

Другие новости